Споделете:

Американският регулатор съди две компании за измама с криптовалута

Комисията за търговия с фючърси в САЩ подаде обвинения срещу три отделни компании за участие в измамна схема. Обвиненията са повдигнати за измама и злоупотреба с Биткойн и Лайткойн.

Американската комисия за търговия с фючърси подаде граждански дела за изпълнение в районния съд в Ню Йорк в четвъртък срещу три отделни обслужващи лица, за които се твърди, че мамят клиентите и нарушават правилата за търговия със стоки. Агенцията продължи да публикува подробности за два от случаите в петък.

Първото обвинение е подадено срещу жител на Колорадо, Дилън Майкъл Дийн. Неговата компания, Entrepreneurs Headquarters Ltd, e регистрирана в Обединеното кралство. От април 2017 година досега са измамили над 600 човека. Общата сума пари, събрани от клиентите им,  е 1,1 милиона долара, която е събирана от измамените в Биткойн. Дийн е твърдял, че има “професионални умения” в търговията с деривати и е обещавал на клиентите високи нива на възвращаемост. Въпреки това разследванията по делото показват, че Дийн не е търгувал с деривати от името на своите клиенти, а е присвоил повече от 1 милион долара от средствата на клиентите си. Дийн е стартирал още едно подобно “търговско начинание”, наречено “Печалба от реална търговия”. Като се има в предвид факта, че обвиняемите не са регистрирани в Комисията за търговия с фючърси като обслужващи лица за търговия с деривати, агенцията добави:

“Комисията за търговия с фючърси обвинява обвиняемите, че са замесени в измама, за да измамят клиентите си с Биткойн, като подвежда клиентите си, че средствата им ще бъдат инвестирани в деривати и злоупотреба със средствата на участниците в компанията.”
Вторият случай се отнася до Патрик К. Макдонъл и неговата компания Cabbage Tech. Corp, развивайки дейност като манипулиране на пазара с монети. Комисията за търговия с фючюрси обвинява Макдонъл в измама и злоупотреби във връзка с търговията с Биткойн и Алткойн. Като се позовава на това, че нито Макдонъл, нито неговата компания някога са били регистрирани в агенцията, регулаторът добави:

“От началото на 2017 година досега Макдонъл и компанията му са участвали в подвеждаща и измамна схема с дигитална валута, за да принудят клиентите да изпращат пари на компанията му. Вероятно в замяна на съвети за търговия с дигитална валута в реално време и купуването и продаването на дигитална валута от името на клиентите си.”

Комисията установи, че “предполагаемите експертни съвети за търговията с дигитална валута в реално време никога не са били представени”. Клиентите никога не са получили обратно средствата си. Освен това агенцията заяви, че обвиняемите “са премахнали уеб сайта и профилите си в социалните медии, и са престанали да комуникират с клиентите си, които са загубили повече, ако не и всичките си инвестирани средства, поради измами и присвояване на инвестираните средства.”

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment