Споделете:

Американското правителство ще продаде иззета криптовалута от Dark Web

Правителството на САЩ е одобрило продажбата на иззетата криптовалута от Dark Web. Криптовалутите, които ще бъдат продадени са 513 Биткойн монети и 512 Биткойн Кеш монети. Криптовалутата е конфискувана от разследвания в Dark web, включващо и случая с Аарон Майкъл Шамо, който е търговец в тъмната мрежа.

513 Биткойн монети и 512 Биткойн Кеш монети
Очаква се правителството на САЩ да продаде всички криптовалути на обща стойност малко под 10 милиона долара.
На 31 май 2017 година Аарон Майкъл Шамо заедно с други търговци в Dark Web, включително Дрю Уилсън Крандъл, Марио Антъни Нобъл и Шон Майкъл Джи, бяха признати за виновни за 7 престъпления. Някои от обвиненията бяха подпомагане на вноса на контролирани от закона вещества, разпространение на контролирани вещества и изпиране на пари.
Когато търговците бяха признати за виновни по обвиненията, подадени от ФБР, всички монети Биткойн и Биткойн бяха иззети от Маршалската служба на Съединените щати (USMS).

Американското правителство заяви, че е скъпо съхраняването на иззетите монети. Това стана ясно в официалния съдебен документ, издаден и одобрен от съдията Дейл А. Кимбъл.

Как правителството на САЩ загуби 2,36 милиарда долара

Миналият октомври беше разкрито, че американското правителство е продало 144 336 Биткойн монети на цена от 336 долара след затварянето на известния маркет Silk Road. Конфискуваните монети са били продадени за 48,5 милиона долара. Ако американското правителство търпеливо задържа иззетите монети, те биха струва 2,4 милиарда долара по текущата цена на Биткойн.

През следващите няколко седмици правителството на САЩ се очаква да продължи с продажбата на иззетите монети за около 9,4 милиона долара.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Бърз и лесен метод за обмен на дигитални валути

Споделете: Все повече платформи за бърз обмен на дигитални валути изискват верификация от страна на потребителите си. Представяме ви платформа за обмен от ново поколение- DigiSwap. Платформата предоставя шанс на потребители си да “разменят” своите монети за други....

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment