Споделете:

 

Анализатори очакват възходящия тренд да се възстанови след “денят на данъците”

 

“Денят на данъците” в САЩ е днес, 17 април, а редица анализатори очакват “мечия” тренд на Биткойн да се възстанови.

Спадът през 2018 година премахна по-голямата част от пазарната капитализация на криптовалутите от 826 милиарда долара до 330 милиарда долара. Биткойн имаше същата съдба, тъй като пазарната му капитализация се понижи от 324 милиарда долара до 138 милиарда долара, а цената му се понижи с 12 000$, от 20 000$ до 8 000$. Днес обаче е “Денят на данъците” в Съединените щати.

Федералната данъчна служба на САЩ казва, че криптовалутите представляват имущество, което се облага с данък върху печалбите. Институционалните инвеститори твърдят, че “Денят на данъка” ще въздейства върху пазара положително. Съоснователят на Blockchain Capital, Спенсър Богарт заяви:

“Подаването на данъци е важен фактор за спада на цените на криптовалутите през последните няколко седмици. Очаквам този натиск надолу да намалее след деня на данъчното облагане.” 

Според Томас Лий, който е ръководител на анализите в Fundstrat Global Advisors, увеличението с 1 300%, което се вижда на диаграмата за цената на Биткойн, трябва да доведе до 25 милиарда долара данък за притежателите на цифрова валута в САЩ.

Лий очаква Биткойн отново да достигне 20 000 долара до средата на годината и 25 000 долара до края на 2018 година, а до началото на 2020 година цената на крипто-валутата се очаква да бъде на стойност 91 000 долара.

Дан Морхед, основател и главен изпълнителен директор на Pantera Capital, заяви, че е много вероятно цената на Биткойн да е надхвърлила 20 000 долара за една година.

Тим Дрейпър, ранен поддръжник на Tesla, Skype и SpaceX, заяви, че прогнозира цената на Биткойн да достигне 250 000 долара до 2022 година. Дрейпър също така заяви, че очаква по-голяма адаптация на Биткойн в реалния свят до 5 години.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment