Споделете:

 

Анализ на цената на Биткойн 16 април

 

Основни акценти

  • Цената на Биткойн наскоро премина успешно през нивото от 7 500$

Сигнали за технически индикатори

100-те средни стойности са по-високи от дългосрочните 200. Това показва, че цената на монетата е по-вероятно да расте, отколкото да падне. 100-те средни стойности са малко над нивото на корекция на Фибоначи от 38,2%, което добавя допълнителна зона за подкрепа. Дългосрочните 200 средни стойности са по-близо до нивото на корекция на Фибоначи от 61,8%. Пробив под нивото от 7000-7200$ може да сигнализира, че “мечките” отново стават по-силни. Или казано с други думи, цената на Биткойн може да претърпи спад, ако цената на монетата достигне това ниво.

RSI (относителен индекс на сила) се доближава до нивото на свръхпродажби, като показва, че натискът от страна на “биковете” може да се върне скоро и да изтласка цената на Биткойн до нови висоти.


Пазарни фактори

Търговците очакват увеличение за криптовалутите след като крайния срок за подаване на данъци свърши, като инвеститорите ще възстановят позициите си. Крайният срок за подаване на данъци е 17 април. Освен това второто тримесечие на годината винаги е било исторически положително за цената на Биткойн, така че няма да е изненадващо, ако инвеститорите възстановят позициите си.

Анализаторите гледат доста положително на високите обеми на търговия на Биткойн, въпреки последните забрани в Индия и Пакистан. Регулаторната треска е все още в играта, но това изглежда ще бъде преодоляно от новината, че големите хедж фондове се готвят да инвестират повече в криптовалути.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment