Споделете:

 

Анализ на цената на Биткойн 7 март 2018

 

Основни акценти

  • Скорошната цена на Биткойн изглеждаше, че е излязла от низходящия тренд, тъй като цената тестваше нивото на съпротива около 11 500$
  • Текущата цена на Биткойн може да се дължи на продължителна разпродажба, тъй като сформира двоен модел нагоре

Сигнали за технически индикатори

100-те средни стойности все още са по-високи от дългосрочните 200. Това показва, че пътят нагоре е с по-малка съпротива, което от своя страна предполага, че възходящият тренд все още има шанс да се възобнови.
Относителният индекс на сила (RSI) се изтегля от момента на масовата разпродажба, което от своя страна показва, че ще настъпи момент на масова покупка.

От друга страна, ако цената на Биткойн се доближи до обозначената линия, това може да доведе до спад с около 2 000$.


Пазарни фактори

Опасенията от търговска война сякаш отслабнаха, тъй като все повече държавни служители в САЩ започнаха да уверяват широката общественост. Опасенията за подобна “война” бяха предизвикани от оповестяването за оставката на икономическия съветник Гари Кох.
Както изглежда, противоположните фактори все още участват в “играта” за цената на Биткойн, което обяснява колебанията в цената. От една страна, промяната на рисковите настроения позволи на криптовалутата да възвърне част от статуса си на “безопасно убежище”, но търговците все още са на границата.
Един от факторите, които биха могли да съживят възходящия тренд, може да е повече информация относно ETF или неговите индекс фондове. Разбира се, че се очаква одобрение от страна на регулаторните органи, така че всички признаци за отказ могат да доведат до спад.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и ревюта на нови проекти, като попълнете формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment