Споделете:

Аризона може да стане първия щат, който ще приеме Биткойн за данъчен законопроект

 

Нов законопроект в щата Аризона предоставя възможност на жителите на щата да плащат данъците с криптовалута.

Плащай данъците си, докато гледаш телевизия

Тъй като цифровата валута става все по-интегрирана в пазара, повечето новини, които идват от САЩ са за регулиране. Аризона все пак предприема стъпка, за да стане първият щат, който одобрява Биткойн като валута, а не като стока, и позволява на хората да плащат своите данъци с дигиталната валута. Щатският председател в Аризона, Джеф Уенингер, заяви:

“Това е една от много законопроекти, които ще задействаме, като целта е да изпращат сигнали до всички в Съединените щати и вероятно в целия свят. Аризона ще бъде мястото, където ще ще се развива блокчейн технологията и цифровата валута в бъдеще.”

Законопроектът, който Уенингер организира, премина през комисията за щатските финанси  успешно.

“Лесното използване, способността да платите данъците в средата на нощта, да може да плащате таксите и данъците у дома докато гледате телевизия…. Мисля, че след няколко години това няма да бъде факт за много щатове.”
Законопроектът е изправен пред опозиция от онези, които цитират нестабилността на крипто-пазара като потенциално катастрофални за данъците. Щатският сенатор за малцинствата, Стив Фарли, заяви, че всички данъкоплатци ще бъдат изложени на риск, ако Биткойн претърпи сериозен срив.

“Крипто-пазарът е доста волатилен, което носи рискове относно парите, които отиват в щата. Всички данъци отиват в хазната на щата и те стават собственост на щата. Щатът трябва да поеме отговорността как да обменят дигиталната валута.”

Председателят Уенингер се надява, че преходът към интегриране на опцията за плащане на данъците с криптовалута е стъпка към опростяване на процеса. Той отбеляза, че системата е евтина, като повечето ресурси, предназначени за програмата, ще бъдат предназначени за обучение на потребителите.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment