Споделете:

 

Немската банка Postbank съобщи, че според неотдавнашно проучване 29% от немците вярват, че криптовалутата е желана инвестиционна възможност.
Резултатите от проучването, проведено от банката, бяха обявени след като бяха интервюирани 3 100 човека от края на февруари до края на март тази година. Едно от най-младите поколения, на възраст между 18 и 34 години, се интересува от инвестиции в криптовалута. Проучването показва, че 46% от тази възрастова група се интересуват от инвестиции в криптовалута. Освен това 14% от тези хора искат да купят или да добиват криптовалути през следващите години.

Все пак, въпреки огромния интерес към крипто-сектора, този демографски представлява 8% от общото население. Д-р Томас Мангъл, главен дигитален директор в Postbank, заяви, че младите хора не трябва да се фокусират изцяло върху криптовалутите, тъй като “този вид инвестиции е силно спекулативен”.

Освен възрастта, изследването се фокусира и върху пола, като се наблюдават три различни фактора. Първо, 60% от жените считат “независимостта на установените финансови системи”. На второ място, по-високата възвръщаемост от инвестициите в криптовалути привличат 56% от мъжете в сравнение с 36% от жените. На последно място, 39% от жените смятат, че това е важно. От тази група един от всеки пет души заявява, че са развълнувани да станат част от нова форма на инвестиции.Проучването е проведено по време, когато Биткойн и другите криптовалути претърпяха сериозна корекция. Затова резултатите от проучването бяха изненадващи за банката. Мангел заяви, че медиите са отговорни за подбуждането на това явление, което на свой ред принуждава хората да пренебрегнат рисковете, свързани с криптовалутите. Например 20% от немците вярват, че са добре информирани по тази тема. Освен това 29% от младото поколение на възраст между 18 и 34 години смятат че са крипто-експерти.

Въпреки това, мнозина от хората не са наясно, че печалбите от Биткойн са обект на облагане на данъци в различни държави. Мангел добави:

“Поради медийните хипотези, много хора надценяват знанията си за възможностите и рисковете от криптовалутите като инвестиционно средство.”

През март Фондация за защита на финансовите инвеститори в Южна Корея публикува и резултатите от проучване, което показва, че мнозина от 20-годишните предпочитат да инвестират в криптовалути, отколкото в конвенционални финансови инструменти като акции, облигации и други.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment