Споделете:

 

Белгийските данъчни служби “преследват” крипто-инвеститорите

 

Инвеститорите в криптовалута са привлекли вниманието на данъчните власти в Белгия. Белгийските данъчни служи разследват белгийски граждани, които са търгували в чуждестранни борси. Гражданите, които търгуват с криптовалута, се очаква да платят 33% данък върху печалбите.

Специалната данъчна инспекция (STI) понастоящем разследва най-малко три различни случая. Според данъчните служби, четвъртото лице, което се разследва към момента “не е случайно”. Според Het Nieuwsblad, белгийските данъчни служби се интересуват по-активно от инвеститорите в криптовалута. В края на миналата година STI съобщава, че всеки, който спекулира с пазара на дигитални валути, трябва да плати 33% данък върху печалбите и да ги декларира в раздел “Други приходи” в данъчната си декларация. Според Brussels Times, новите правила са се оказали трудни за изпълнение. Търговията с дигитални активи се осъществява в чуждестранни платформи, а белгийските власти смятат, че е трудно да вземат информация от тях.Въпреки пречките, Специалната данъчна инспекция възнамерява да засили проверките. STI започна разследвания, след като получи информация от чуждестранен данъчен орган относно крито-сделки на няколко белгийски граждани. Данъчните служби възнамеряват да се обърнат директно към платформите, за да получат повече данни за сделките.
През декември Белгийската данъчна агенция реши да “задържи” 33% от печалбите и приходите от спекулативна търговия с Биткойн и алтернативните дигитални валути. Този данък е за частни лица, а когато подобен тип сделки се извършват от бизнеса, данъкът е 50%.

Данъчно облагане без легализация

По-рано през миналата година белгийските медии съобщиха, че Белгия може да затегне правилата за криптовалутите. Белгийските официални представители заявиха, че подкрепят засилването държавния контрол върху криптовалутите. Министърът на правосъдието, Коен Генис, каза, че дигиталните валути трябва да бъдат обект на по-строги правила поради нарастващата им популярност сред киберпрестъпниците. Той също така заяви, че крипто-компаниите трябва да бъдат задължени да си сътрудничат с властите. Министърът също така предложи да се регулират всички сделки цифрови валути. Данъчната администрация подкрепи министъра.

Понастоящем криптовалутите са нито законни, нито незаконни в Белгия. Подобно на много други страни от ЕС, Белгия очаква обща европейска политика.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment