Споделете:

 

Биткойн Бум: Месечният обем на търговия с Биткойн в Япония е 97 милиарда долара

 

Япония винаги е била гореща точка за Биткойн, но сега има данни, които да потвърдят това твърдение.

Световен лидер

Японската агенция за финансови услуги (FSA) официално публикува данни, които доказват, че страната е един от водещите лидери в света за търговия с Биткойн. Според финансовия надзор на страната, най-малко 3,5 милиона души търгуват с дигитални валути в 17 вътрешни борси в Япония в края на март. Данните също така показват, че 84% от тези хора са на възраст между 20 и 40 години.

По-рано този месец бяха публикувани резултатите от проучване, проведено от New R25 Research Institute в Япония.. В проучването участваха 4 734 мъже, на възраст между 25-30 години. Отговорите на въпроса показват, че приблизително 14% от участвалите в проучването притежават някаква виртуална валута, докато 90% възприемат криптовалутите като инвестиционно средство.FSA също така разкри, че обемът на търговия с Биткойн през март 2017 година е 97 милиарда долара. За сравнение, най-голямата криптовалута според пазарната капитализация имаше обем от 22 милиона преди три години. По същия начин марджин търговията, кредитите и фючърсните договори за Биткойн достигат до 543 милиарда долара през изминалата година, в сравнение с едва 2 милиона долара през 2014 година.

Докладът на FSA идва във време, когато Япония полага усилия, за да поведе света към ефективна регулация на криптовалутите. Наскоро страната представи насоки за ефективно регулиране на първоначалното предлагане на монети (ICO), като същевременно осигури положителен растеж.
В края на миналия месец FSA нареди на двата обмена, GateWay и Mr-Exchange да направят значително подобрение в сигурността на данните си. И двата обмена бе наредено да подобрят и други системи за сигурност, за които се установи, че не са добре защитени. Също така FSA нареди на други три борси, Raimu, bitExpress и Bit Station, да преустановят работата си. Нов закон в Япония принуждава криптовалутните обмени да бъдат регистрирани в FSA. В момента 16 борси са регистрирани в регистъра на финансовия регулатор в Япония.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment