Споделете:

 

В своя блог Питър Тод обяснява разликата между чистата фантазия и “сериозната научна фантастика”. Ако не сте запознати с последния термин, той се отнася до научна фантастика с фокус върху научната точност. Той върви по линията между романа на Робърт А. Хайнлайн и разговора с Карл Сейгън. С оглед на това, Тод разказва спекулациите си за транспортиране на големи количества слънчева енергия от Космоса до Земята. Транспортното средство? Блокчейн технологията.

В Twitter на 16 август Тод отговори на коментарите на Макс Кийзер: “много по-евтино е да пратиш слънчевата енергия, събрана в космоса обратно на Земята под формата на блокове, отколкото като електричество.” Естествено, предимството на събирането на слънчевата енергия в космоса е фактът, че “… няма от тези досадни облаци, които да пречат по пътя.”

Тод обясни също, че сондите на НАСА близо до Слънцето илюстрират, че тази зона би могла да бъде добра локация за ферми, захранвани със слънчева енергия.

Спекулативният аспект на този проект е дали космическата слънчева енергия всъщност ще стане практична. Едно от най-големите предизвикателства на опита за събиране на слънчева енергия от космически спътници, например, идва от трудностите, свързани с поддържането им в продължение на дълъг период от време. Европейската космическа агенция съобщи, че “вследствие на агресивната космическа среда животът на съществуващите слънчеви панели в космическото пространство е значително по-кратък в сравнение с тези на Земята”. Това следователно прави перспективата малко по-скъпа и в крайна сметка по-малко ефективена.

Блокстрийм Сателит

Извън присъствието на конференции и блогване, Тод е консултант по криптография, или просто казано, участва в блокчейн разработки. Интересът му към връзката между копаенето на биткойн и космическата соларна енергия идва от друга компания – Blockstream.
Блокстрийм пусна сателит на 15 август, който започна да обработва биткойн транзакции в реално време. Тъй като тази информация ще бъде достъпна за всички (включително и тези, които понастоящем не са свързани с интернет), тя допълнително ще демократизира криптовалутната (р)еволюция. Оттам Блокстрийм се надява да продължи да стимулира популярността на биткойн по света.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment