Споделете:

 

Биткойн “кит” е продал 400 милиона долара в Биткойн, а това е само началото

 

Нобуаки Кобаяши е адвокат от Токио, който така бе управител на вече не съществуващата крипто-борса Mt.Gox, която подаде иск за банкрут, след като бяха откраднати 850 000 Биткойн монети.

В сряда Кобаяши разкри, че е продал близо 400 милиона долара в Биткой и Биткойн Кеш. Той също така твърди, че процесът е започнал през септември миналата година, когато пазарът на криптовалута започна да расте с голяма скорост.
Кобаяши все още притежава 1,9 милиарда долара в Биткойн и Биткойн Кеш. Той обмисля да продаде това количество в опит да плати на кредиторите на Mt.Gox. За справка, това означава, че Кобаяши все още държи приблизително 179 245,37 BTC, макар че това количество може да бъде неравномерно разделено между Биткойн и Биткойн Кеш.
Не е изненадващо, че Кобаяши твърди, че стратегията му за продажба се състои в това, че се опитва да получи “колкото е възможно по-висока цена”. Според Bloomberg оповестяването в доклада на Кобаяши показва, че е спечелил средно около 10 500$ за всеки Биткойн по време на първоначалните продажби.

Фирма във Великобритания е свързана с откраднатите Биткойн монети от Mt. Gox

Разследващите твърдят, че почти половината от откраднатите Биткойн монети от Mt.Gox са се озовали в конкурентната борса BTC-e, за която се твърди, чме се е управлявала от британската компания Always Efficient LLP. Според BBTC, Always Efficient LLP е законно регистрирана фирма на адрес в източен Лондон и е свързана с няколко фирми, заподозрени за пране на пари. Дънкан Хамс вярва, че компанията далеч не е легитимна, обяснявайки:

“Хората, които перат пари, създадат мрежа от компании, за да създадат слоеве между първоначалното престъпление и опитите им да изперат средствата от незаконна дейност. По този начин се осъществява серия от транзакции, за да се създаде дистанция, която да прикрие приходите от престъплението.”

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment