Споделете:

Биткойн се превръща в модерен начин за закупуването на нови домове

Докато някои хора все още се колебаят дали да приемат криптовалути, наблюдаваме нарастващата тенденция на пазара на недвижими имоти. През последните няколко месеца броят на продажбите на къщи чрез Биткойн се е увеличил значително.

Нов начин за прехвърляне на пари
Един бизнесмен в Сабах, Малайзия, се съгласи да плати с Биткойн за парче земя на остров Либаран в Сабах.
Александър Йe, един от най-добрите предприемачи в областта на туризма в Сабах, сключи договор за земя с приятеля си Поликар Чин, използвайки Биткойн. Йе се съгласи да продаде 1.219 хектара земя на остров Либаран за половин Биткойн. Сделката бе сключена в понеделник с депозит от 10%. Депозитът бе преведен директно в портфейла на Йе още при подписване на договора, а останалата част ще бъде изпратена след като прехвърлянето на имота приключи. Йе заяви, че става въпрос за нов начин за прехвърляне на пари. Той добави, че това е просто обикновена продажба, която е била платена с Биткойн.

Друг начин да продадете имот
Биткойн се превръща в модерен начин за закупуване на нови домове.

Ед Касон и Оливър Хуей, от Go Homes, продадоха два имота за Биткойн в Обединеното кралство.

Собственикът на холдинга Go Homes през декември миналата година успешно продаде две луксозни жилища във Великобритания, използвайки Биткойн като валута. Първият имот, който бе продаден от собственика на холдинга, е четиристайна самостоятелна семейна къща в Колчестър. Името на купувачът не се знае, но се знае, че е “миньор”. Той е купил къщата като инвестиционен имот с цел отдаване под наем. Купувачът на втория имот, едностайна къща в град Хертфордшир, също е “миньор”.

Ед Касон, който е директор продажби в Go Homes сподели:

“Това “пренаписва” книгата с правилата и показва на хората, че има друг начин да се продаде имот.”

Касон вярва, че продажбата на домове за Биткойн ще стане обичайна през следващите пет години.

Ранните дни на интернет

Тази тенденция се наблюдава в световен мащаб. Австралийски продавач планира да продаде фамилна къща в източната част на Мелбърн и е готов да приема Биткойн като опция за плащане.

Роб, опитен строител, чийто най-нов проект е планинската магистрала 1411, е написал в обявата за продажба на басейн, че “собственикът приема част от плащането в Биткойн.”

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment