Споделете:

Биткойн таксите стават непрактични

През 2013 година един Биткойн е струвал 20 долара. През 2017 година трябва да заплатите 20 долара за да изпратите един Биткойн. С рекордно високите

Биткойн таксите ще станат прекалено високи

По всяка вероятност, 2017 е най-успешната година за Биткойн. Много анализатори прогнозираха цената на Биткойн през последните 12 месеца, но никой не можа да предвиди настоящото състояние на Биткойн. Никой не бе прогнозирал таксата от 20 долара за да прехвърляне на част от монетата.
Първоначалната идея на Сатоши Накамото е да създаде система за P2P плащания. За съжаление в момента хората, които притежават Биткойн за около стотина долара, не могат да го използват, поради високите такси. Най-често, Биткойн се използва в Dark web за P2P разплащания. Но въпреки това, таксите остават прекалено високи.
В Redit се появяват все повече публикации, свързани с големите такси на Биткойн. Това е един от коментарите на потребител в Redit- “Не мога да изпратя 5 долара на един приятел без да платя таксата за транзакцията, която е 15 долара и това е валутата на бъдещето…”.Всеки има своя цена на която ще продаде Биткойн. Плащането на такса за транзакцията от 20 долара за прехвърлянето на 10 милиона долара в Биткойн изглежда разумно. Биткойн е неподходящ за микро плащания от доста време насам, но сега достигна етап, в който не е подходящ и за средни транзакции.

Все повече нови инвеститори се интересуват от Биткойн. Много от тях заделят по 50 долара на седмица или друга сума, която могат да спестят, за да закупят дигитална валута. Сега те разбират, че единственият им вариант е да запазят своя Биткойн в борсите, докато инвестицията им не достигне до сума, подходяща за изтегляне в хардуерен портфейл.

Ако криптовалутите трябва да бъдат сравнени с енергийните източници, Биткойн би бил въглищата- скъпи и непрактично да се транспортират в малки количества. Невъзможно е да поръчате шепа въглища всеки път, когато искате да запалите огън. Ethereum (gas) и Bitcoin Cash (hydro) са точно обратното- евтини и практични.

Има проекти като Lightening Network, SegWit и други, които ще намалят таксите за транзакциите. Вероятно ще се намерят решения за мащабиране, а таксите за транзакции ще намалеят. Въпросът е дали тези решения ще бъдат открити навреме.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment