Споделете:

Иновации с технологията Блокчейн се появяват всеки ден. От услугите за недвижими имоти до услугите за обработка на данни, тези приложения са отлични случаи за демонстрация на начина, по който технологията блокчейн ще прекрои лицето на цифровия свят.

Неотдавнашно развитие в технологичното пространство на блокчейн разработките може да се използва, за да се сложи край на атаките DDoS (Distributed Denial of Service), според Inc.com. Тези атаки използват масови заявки към даден сайт, сървърът му се претоварва, “изключва” и резултатът е сайт, който за известно време е недостъпен (офлайн).

Централизирано срещу децентрализирано

Текущите системи използват централизирани сървъри, за да се опитат да обработят огромното количество спам информация, която една DDoS атака генерира към тях. Естеството на DDoS атаките прави широчината на честотната лента, необходима за обработка на “цунамито” от данни, недостатъчна.

Децентрализираната платформа позволява на потребителите да отдават под наем своята честотна лента, която след това може да бъде обединена, за да се постигне значително по-голямо количество обработени  данни, което значително намалява риска от успех на DDoS. Според inc.com:

“Използвайки блокчейн, базираният в Мериленд Gladius създава система, която ще позволи на хората да отдават под наем неизползваната честотна лента, така че тя да може да се използва за поемане на зловреден трафик и за смекчаване на DDoS атаките”.

Децентрализираната платформа осигурява система, при която обединената честотна лента може да бъде достъпвана и използвана по начин, далеч по-добър от централизираните модели с един сървър, където честотната лента е ограничена.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment