Споделете:

Блокчейн технологията е тук, за да остане

Биткойн и блокчейн технологията са подложени на изключителен контрол през последните няколко месеца и може би има причина за това. Би било препоръчително да се взема предвид всичко, което увеличава цената толкова бързо. Банковите шефове и политиците имат своето мнение и обикновено мнението им е отрицателно, но най-важното е, че блокчейн технологията не може да се пренебрегне.


Прекалено бързо

Проблемът е, че финансовите институции процъфтяват в отношение на стабилността, така че те незабавно взимат мерки срещу всичко, което може да повиши цената си с над 3 000% в рамките на година. В доклад от шефа на “Financial Times” за възникващи технологии Ричард Крук заяви:

“Ние седим около тази маса, опитвайки се да решим кой обяд ще ядем. Тъй като предимствата на блокчейн идват от децентрализацията, няма нищо което да замени една технология с друга, без да се промени бизнес модела.”

Задаващата се заплаха за финансовите институции е децентрализацията. Действително, тяхната работа е да централизират и контролират потоците на финансите между страните и техните граждани. Големите играчи като JP Morgan и Citibank се безпокоят, защото идеята на криптовалутата противоречи на техния бизнес модел, който прави печалби, като контролира парите на другите хора. Банките също отхвърлят идеята за криптовалута поради анонимността си. Те искат да видят кой къде изпраща пари, предполагаемата причина е свързана с изпирането на пари.


Мнението в Давос

Световният икономически форум в Давос проведе първата среща за “Балон с крипто-активи” тази седмица. Застъпниците на блокчейн технологията споделиха подкрепата си за технологията, като твърдят, че технологията е устойчива на цензура, измами и осигурява неизменен запис на транзакциите. Никое централизирано правителство, банка или корпорация не може да предложи еквивалент, докато те поддържат строг контрол върху финансите и данните.
Криптовалутите са влезли и в Уол Стрийт. Няколко големи борси предлагат фючърсни договори. Енергийните гиганти също търсят решение в блокчейн технологията, заедно с компании за здравеопазване, компании за сигурност, социални мрежи и други компании. Бившият шеф на Barclays, Антони Дженкинс, нарече ефекта на “дълбок”. Той заяви още:

“Ако може да си представим свят, в който има една световна цифрова валута, представете си каква ще бъде ползата от това, представете си всички разходи, които няма да присъстват в системата. Разбира се, това може да е далеч в бъдещето, но не мисля, че това е много далеч в бъдещето.”

Криптовалутите остават неустойчиви, но изглежда, че блокчейн технологията е тук да остане.

Споделете:

About Author

Related posts

OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет

Споделете: OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет Отворената асоциация за браншови индустрии (OBCIA) назначи FANTOM за заместник-председател на борда, който включва конгломерати като SK Telecom, Kakao, LG U +, Shinhan Bank и KEB Hana Bank. OBCIA...

Read More

Дали крипто анархията настана

Споделете:Ако в повечето правителства по света има нещо, което е свързано с криптографията, това е децентрализираният аспект от него, което го прави почти неосъществима дейност за ефективно регулиране, без да генерира в резултат по-голяма невъзможност за контрол върху тази...

Read More

Проучване на Coinbase: 42% от топ 50 университетите предлагат най-малко една крипто-свързана специалност

Споделете: Неотдавнашно проучване на крипто-обмена Coinbase показва, че 42% от най-големите 50 университета в света имат поне един випуск за криптовалути или блокчейн. Резултатите от проучването бяха публикувани през вчерашния ден в официалния блог на Coinbase. Проучването бе...

Read More

Leave a Comment