Споделете:

Блокчейн технологията може да доведе до промяна в сферата на финансите

В доклад от шестнадесет страници, озаглавен “Кратко въведение в света на криптовалутите”, Александър Беренсенън и Фибиан Шар от Банката на Федералния резерв в Сейнт Луис обсъждат приложенията, рисковете и бъдещето на криптовалутите и основните техники.

Беренсенън и Шар са сред малкото банкови експерти, които публично подкрепят криптовалутите. Според тях Биткойн и основните цифрови валути като цяло имат постоянно място в настоящата глобална валутна екосистема.

Съавторите на доклада обръщат внимание на това, че много хора смятат, че Биткойн и останалите алтернативни валути нямат собствена стойност. Съавторите споделят, че и много фиатни валути също нямат собствена стойност.

“Биткойн не е eдrнствената валута, която няма вътрешна стойност. Държавните монополни валути, като щатския долар, еврото и швейцарския франк, също нямат собствена стойност. Те са фиатни валути, създадени с правителствен указ.”

Беренсенън и Шар споделят още:

“Държавните монополни валути са преминали през много неуспехи и могат да бъдат манипулирани лесто. Ето защо децентрализираните криптовалути са добро допълнение към съществуващата валутна система.”

Говорейки за спекулациите на цената на Биткойн, в доклада пише:

“Повечето потребители на Биткойн вярват, че ограниченото предлагане на Биткойн ще доведе до дефлация. Това означава, че са убедени, че стойността му ще се увеличава постоянно. Настоящата цена на валутата се определя само от очакванията за бъдещата й цена.”Реалистично разбиране

Въпреки това, съавторите не споделят за проблемите, с които се е сблъскал Биткойн, като “бумът” се случва през 2017 година. Феноменът на hard fork бе определен като първи “риск”, заявявайки, че един блокчейн може да бъде разделен на две при несъгласие между разработчиците и обществеността. В доклада се посочва, че загубата на енергия е вторият риск. Третият и последен риск, който се очертава, е нестабилността на цената. Беренсенън и Шар споделят мнението си, че предварително определеният брой Биткойн няма да доведе до стабилна валута.

“Проблемите с колебанията в цената и мащабите често пораждат притеснения относно това дали Биткойн е годен за платежен инструмент. Като актив, обаче, не бива да се пренебрегва Биткойн и алтернативните валути.”

“Блокчейн технологията предоставя инфраструктура, която позволява многобройни приложения. Обещаните приложения включват използване на интелигентни договори, възможността за използване на пръстови отпечатъци, за да се осигури цялостта на файловете и данните в блокчейна, което може да доведе до промяна в света на финансите и много други сектори.”

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment