Споделете:

Блокчейн технологията официално влиза в петролната и газова индустрия

 

Петролните компании могат да се радват, тъй като блокчейн технологията официално се адаптира в индустрията. Нефтената и газовата индустрия като цяло се смятат за бавни погледнато от към промяна, тъй като петролното пресищане доведе до спад в цените до началото на 2014 година.

Етериум-базираният разработчик ConsenSys и базираната в Париж фирма за автоматизация на поръчките Amalto разработват Етериум базиран блокчейн, наричан още Ondiflo. Тази компания би осигурила цифрови решения за обработката на поръчки. Дигитализираният процес ще подобри производството в синхронизирана среда. Този процес ще подобри планирането и диспечерството, както и измерване на изпусния обем на флуида, и ще намали разходите на компаниите.

След като се създаде, Ondiflo ще се намира в Хюстън, Тексас, сърцето на американската нефтена и газова индустрия. Компанията ще използва интелигентните договори в мрежата на Етериум за разработване на автоматизирана система. Също така компанията ще подобри всички процеси от поръчката до доставката и плащането. Тези процеси все още се обработват чрез физически документи. Освен това проверката на данните чрез “доказателство за работа (Proof of Work)” би било предимство. Обработката чрез физически документи отнема повече от няколко дни, а дигитализираният процес отнема само няколко часа, за да бъде уредена транзакцията. Освен това решение ще намали потенциалните места, в които може да възникне грешка.


Създателят на ConsenSys, Джо Любин, обобщи силата на блокчейн:

“Като едно от първите ни начинания в индустрията за доставки на нефт и газ, Ondiflo ще предложи решение, при което всички оператори и компании за услуги могат да се възползват. Ние осигуряваме цифровизация, автоматизация и безпроблемен обмен на данни, които не могат да бъдат променяни. Ondiflo ще замени доста от процесите, които в момента се извършват на хартия.”

Каква е следващата стъпка за Ondiflo?

Срещата на заинтересованите страни ще се състои на 15 февруари 2018 година. След приключването на тази среща, ще бъде определен план за съвместното предприятие. По-нататъшни новини ще се появят след тази дата.

Споделете:

About Author

Related posts

OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет

Споделете: OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет Отворената асоциация за браншови индустрии (OBCIA) назначи FANTOM за заместник-председател на борда, който включва конгломерати като SK Telecom, Kakao, LG U +, Shinhan Bank и KEB Hana Bank. OBCIA...

Read More

Дали крипто анархията настана

Споделете:Ако в повечето правителства по света има нещо, което е свързано с криптографията, това е децентрализираният аспект от него, което го прави почти неосъществима дейност за ефективно регулиране, без да генерира в резултат по-голяма невъзможност за контрол върху тази...

Read More

Проучване на Coinbase: 42% от топ 50 университетите предлагат най-малко една крипто-свързана специалност

Споделете: Неотдавнашно проучване на крипто-обмена Coinbase показва, че 42% от най-големите 50 университета в света имат поне един випуск за криптовалути или блокчейн. Резултатите от проучването бяха публикувани през вчерашния ден в официалния блог на Coinbase. Проучването бе...

Read More

Leave a Comment