Споделете:

 

Само дни след като френският футболен клуб Париж Сен Жермен (PSG) обяви своята собствена криптовалута, бразилският футболен клуб Авай излезе със сходен план.

Обявено в сряда, Avai FC си партнира със спортната инвестиционна екосистема SportyCo и футболната инвестиционна платформа Blackbridge Sports за набирането на средства в светоневн мащаб чрез ICO, чиято цел е да се съберат 20 милиона от продажбата на токена.Според официалното съобщение, монетата наречена Avai FC Token, ще бъде в продажба през октомври, като предварителната продажба на монети (ICO) ще приключи през ноември. Феновете на футбола могат да бъдат част от това ICO. Президентът на Avai, Франсиско Жозе Батистоти, подчерта, че ICO ще помогне на футболния клуб да разшири феновете си в глобален мащаб. С това твърдение, той каза, че Avai ще бъде стабилен член на бразилската серия А и ще стигне до Копа Либертадорес. Той добави още:

“Много сме щастливи да направим това в партньорство с SportyCo и Blackbridge Sport. Всеки токен ще бъде с цена от 1 долар, като периодът на продажбата ще продължи един месец. След това токена ще бъде добавен в различни борси, което ще улесни търговията на токени за феновете.”Според клуба, ако цената на токена падне, това “винаги ще предостави ценен опит или услуга за притежателите му, които желаят да участват.” Ако предварителната продажба на монети (ICO) не достигне прага от 8 милиона долара, средствата ще бъдат върнати на купувачите. Също така футболният клуб заяви, че токените, които не са продадени по време на ICO, няма да бъдат пуснати никога повече в продажба. Марко Филе, съосновател на SportyCo, заяви:

“Парите, събрани чрез ICO, ще отидат направо в клубната инфраструктура, която ще остане в клуба завинаги. С това първоначало предлагане на монети, ние отваряме нова глава във футбола и спортната индустрия като цяло.”

Събитието ще се проведе на стадиона Ресакада в Бразилия, участието на президента на клуба, Жозе Батистоти, и членове на борда. Също така на събитието ще присъстват и представители на Бразилската асоциация на крипто-медиите.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment