Споделете:

Броят на изгубените монети Bitcoin надхвърля 2,78 милиона

Съществуват редица заплахи за всеки актив, било то злато, фиатни валути или дори акции. Някои от тях ги грозят реални проблеми като загуба, кражба или унищожение. Bitcoin не се отличава.

Има повече от достатъчно материали за кражба на Bitcoin, тъй като хората са заплашени от кибер престъпници, но също така има и случаи в които хората губят монетите си.

Нови изследвания от Chainanalysis проучва блокчейна на Bitcoin. Изследванията показват, че 3,79 милиона монети Bitcoin вече са загубени. Това е високата оценка на откритието от проучването, като ниската им оценка все е 2,78 милиона монети. Това е между 17% и 23% спрямо изкопаните до момента монети. В този процент може би са включени и монетите на потребителите, които съхраняват монетите си като дългосрочна инвестиция. Поради застоя на монетите, те се смятат за изгубени, а реално не са. Според доклада, от монетите, които са изкопани през тази година все още няма загубени такива. Това може би се дължи на факта, че цената към момента на един Bitcoin е над 9400$. Високата цена на Bitcoin кара потребителите да бъдат по-внимателни и предпазливи.


Монетите на Сатоши?

Интересно е, че Chainanalysis вземат предвид монетите, които първоначално принадлежаха на създателя на Bitcoin, Сатоши Накамото. Смята се, че той притежава над 1 милион монети. Поради неактивността на монетите, Chainanalysis ги поставя в графата “изгубени”.

Има ли значение?

Тъй като броят на Bitcoin монетите е ограничен, липсващите монети, особено в такива големи количества, очевидно ще играят голяма роля при определянето на пазара.
Но с тези изгубени монети, ограниченото количество монети става все оскъдно.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment