Споделете:

 

Ученикът Звездин Бесарабов, който е възпитаник на  Националната природоматематическа гимназия в София, успя да спечели награда от най-голямото състезание за ученици, което е свързано с наука и инженерство- Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF). Освен Звездин, другият отличен ученик в състезанието е Чавдар Лалов, който бе отличен от журито и от спонсорска организация. За пръв път всички български участници  получават признание от две различни спонсорски организации и са наградени.

Разработката на Звездин Бесарабов е свързана с криптовалутите. Неговата разработка цели да анализира тази информация и чрез изкуствен интелект да прогнозира бъдещата цена на конкретната валута. Звездин разказа още:

“Оказа се, че при анализирането на публичната информация се постиган около 5 пъти по-малко грешки при прогнозиране, отколкото другия по-стандартен метод- авализ на пазара.”

Ученикът иска да стимулира все повече български ученици да вземат участие в проекта, защото според думите му по този начин може да определят бъдещето си.Звездин сподели още:

“Започнах с програмирането преди 3 години и тогава не предполагах докъде може да стигна за толкова кратко време. Препоръчвам на всеки, който има влечение към нещо твърде сложно на пръв поглед, да се опита.”

Звездин Бесарабов получи стипендия за следване в университет по избор, като наградата е осигурена от Фондацията за Надареност и Креативност на крал Абдулазис и неговата свита (Мохиба). Той представи проекта си, свързан с криптовалутите, пред журито на своя лаптоп.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment