Споделете:

“Бялата книга” на Tron е копирана от Filecoin и IPFS

“Бялата книга”, която бе публикувана от децентрализираната платформа за разпространение на съдържание Tron изглежда, че е копирана от IPFS и Filecoin.

Криптовалутата Tron изглежда е с копирана “Бяла книга”

 

Основателят на Protocol Labs , Хуан Бенет, публикува снимка, в която става ясно, че най-малко 9 страници от документацията на английски език на Tron са копирани от IPFS и Filecoin. По задълбочени проверки на документацията потвърждават това обвинение. В повечето случаи текстът не изглежда да е копиран дума по дума. Освен това, сходствата както в речника, така и в структурата на текста създават впечатление, че поне част от “Бялата книга” на Tron е пренаписана от тази на Protocol Labs. Това се доказва още повече от факта, че докато разделите съдържат основно същата информация, документацията на Protocol Labs винаги съдържа по-подробна информация.
Например тези секции описват страгетията BitSwap.

 

Най-ужасяващ е фактът, че “Бялата книга” на Tron не цитира никакви препратки. Това нарушава лиценза “Криейтив комънс“, под който бе публикувана “Бялата книга” на IPFS.

Tron премахна “Бялата книга” от сайта, но не признава плагиатството

Плагиатството се разраства в процъфтяващото време на ICO токъните. Все още не може да се потвърди дали плагиатството е само в английския вариант на “Бялата книга” или дали е налице и в китайската версия.

Главният изпълнителен директор Джъстин Сън заяви следното в Twitter:

“Нашата оригинална версия на “Бялата книга” е на китайски език и имаме много подробна препрадка към последната китайска версия. Английската, корейската, японската и испанската версия са преведени от доброволци. Преводачите са пропуснали многобройни важни подробности, а не само референциите.”

Независимо от това твърдение, Tron премахна както английската, китайската версия на своята “Бяла книга” от уебсайта си, както може да се види чрез преглед на архивирана версия на сайта.

Споделете:

About Author

Related posts

Бърз и лесен метод за обмен на дигитални валути

Споделете: Все повече платформи за бърз обмен на дигитални валути изискват верификация от страна на потребителите си. Представяме ви платформа за обмен от ново поколение- DigiSwap. Платформата предоставя шанс на потребители си да “разменят” своите монети за други....

Read More

OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет

Споделете: OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет Отворената асоциация за браншови индустрии (OBCIA) назначи FANTOM за заместник-председател на борда, който включва конгломерати като SK Telecom, Kakao, LG U +, Shinhan Bank и KEB Hana Bank. OBCIA...

Read More

Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с токен-до-токен до 20 американски държави

Споделете: Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с ток-до-ток до 20 американски държави ОККоин, водещ по обмен на криптомен паричен поток, наскоро обяви, че клонът в Съединените щати сега предлага двойки крипто-крипто търговия в 20 държави, добавяйки към своите чифтос-крипто...

Read More

Comment ( 1 )

  • crypto

    Сега е момента за купуване! Отново са пуснати регистрациите в Бинанце (една от най добрите крипто борси), в знак на благодарност за хубавата новина, може да направите регистрацията си през рефералния ми линк: https://www.binance.com/?ref=12280237

Leave a Comment