Споделете:

 

Венецуела иска да увеличи минната дейност в страната

 

Венецуела е много странна страна поради много причини. Откакто Венецуела стартира своята монета Petro, много хора се питат как това ще се отрази на страната. Сега изглежда, че правителството е започнало проект за добив на дигитални валути. Проектът има за цел да привлече 1 милион души.

Добив на криптовалути във Венецуела

Още след обявяването на криптовалутата Petro, страната е получила голямо количество международно медийно отразяване. Към момента въпросът все още остава дали Petro е законна валута, тъй като има доста различни гледни точки по този въпрос.
Президентът на Венецуела, Николас Мадуро, стартира нова инициатива, свързана с криптовалутите, като неговата цел е да привлече студенти, безработни и дори самотни майки. С тази нова програма, Мадуро иска да насърчи гражданите да започнат да копаят валута в страната. Създаването на минна ферма в тази страна със сигурност е привлекателно поради по-ниските разходи за електроенергия.Известно като Plan Chamba Juvenil Digital, тази нова програма е отворена за регистрации до 15 април. Ако нещата вървят по план, привличането на един милион потребители или повече не би трябвало да бъде голямо предизвикателство. Въпреки това е очевидно, че страната все още не е добре финансово.
Към момента планът е да се изградят около 24 ферми за добив на дигитални валути. Ще бъдат разпределени общо 2,9 милиарда долара, за да бъде изграден проекта. Изглежда, че венецуелското правителство иска да помогне на безработните граждани да се включат в този сектор. По-конкретно, хората под 35 години ще се окажат целевата група. Добива на криптовалути във Венецуела бе доста странно регулирана в миналото. Тази внезапна промяна изглежда като доста отчаян ход. Укрепването на икономическото състояние на страната чрез дигитална валута със сигурност е доста интригуваща концепция.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment