Споделете:

 

Венецуела обяви новата криптовалута, Petro Gold, един ден след старта на Petro

 

Венецуелският лидер, Николас Мадуро, наскоро обяви, че в рамките на една седмица, страната ще пусне нова криптовалута, “Petro Gold“. Според местната медия, Telesur, новата криптовалута ще бъде подкрепена с благородни метали. Мадуро обяви тази новина в сряда, 21 февруари, един ден след като Венецуела стартира своята криптовалута подкрепена с пертрол, “Petro”.
За дигиталната валута Petro (PTR) бе съобщено през декември, като начин за страната да заобиколи санкциите и да се бори срещу “икономическата война” със САЩ. Предварителната продажба на Petro все още продължава, а според Мадуро вече са продадени монети на стойност 735 милиона долара, въпреки че той не подкрепи това твърдение с никакви доказателства.
Малко след обявяването на Petro, конгресът на Венецуела опроверга твърдението, че продажбата на криптовалутата е “незаконен и противоконституционен” инструмент за ипотекиране на петролните запаси в страната. САЩ предупреди, че гражданите, които са закупили криптовалутата може да нарушат регулаторната мярка. От друга страна инвеститорите изразиха безпокойство относно платежоспособността и прозрачността на Венецуела. Въпреки това, в телевизионна реч Мадуро разкри, че Petro Gold ще бъде факт:

“Следващата седмица ще бъде пусната новата дигитална валута, Petro Gold, подкрепена със злато.”
Все още не е ясно дали венецуелският лидер говори за златните резерви в Централната банка или за неразработените мини. Друго подробности за криптовалутата все още не са разкрити от венецуелския лидер.
Според Telesur инвеститори от Бразилия, Дания, Хондурас, Полша, Норвегия и Близкия изток са изразили интерес към Petro, било то като начин за плащане, или като инвестиция.
Стартирането на разпродажбата на Petro бе малко объркващо за инвеститорите, тъй като някои от тях съобщиха, че са срещнали проблем по време на закупуването на монетата. Проблемът е бил предизвикан от JavaScript грешки. Други не можеха да получат поръчката си в децентрализирания обмен EtherDelta. Нещо повече, не е ясно кой блокчейн използва монетата, тъй като различните документи сочат, че дигиталната валута използва един от блокчейните на NEM или Ethereum.
Инвеститорите в криптовалута се опитват да разберат какво да направят с новата криптовалута, Petro Gold. Говорейки пред Ройтерс, основателят на инвестиционната компания Redwood City Ventures, Шон Уолш, разкри, че е трудно да се стигне до заключение без никакви подробности, но добави, че не се интересува от монети, подкрепени от материални активи. Той заяви:

“Вместо да купувам криптовалута, подкрепена със злато, просто ще си купя злато. Златото е физическо нещо, което искате да държите в ръцете си, защото това е целта.”

Венецуела понастоящем е изправена пред една от най-големите кризи, наблюдавани някога. Гражданите са принудени да използват криптовалутите, за да оцелеят, тъй като фиатната валута на страната е с ниска стойност.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment