Споделете:

 

Виталик Бутерин, създателят на Етериум, че с решения на вторично ниво, като например Shrading и Plasma, мрежата на Етериум в крайна сметка ще може да обработва 1 милион транзакции в секунда.

По-рано, на различни конференции и презентации Бутерин подчерта, че протоколът на блокчейна на Етериум и децентрализираните блокчейни в мрежата като цяло се борят да се справят с проблемите, свързани с мащабируемостта. През 2017 година, по време на интервю с инвеститора в рисков капитал Нейвил Равикант, Бутерин отбеляза, че Биткойн и Етериум обработват три до шест транзакции в секунда при максимален капацитет. Той добави, че блокчейн, който може да поддържа платежни мрежи като Visa, фондовите пазари като Nasdaq и мрежите за Интернет на нещата (IOT), трябва да може да обработва стотици хиляди транзакции в секунда. Бутерин добави:

“Биткойн понастоящем обработва малко по-малко от три транзакции в секунда и ако се доближат до четири, мрежата вече е натоварена на максимален капацитет. Етериум обработва пет транзакции за секунда и ако транзакциите надвишат шест, то мрежата е в пиков капацитет. От друга страна, Uber средно прави 12 транзакции за секунда, PayPal няколко стотин, Visa няколко хиляди, големите борси няколко хиляди, а IoT стотици хиляди в секунда.”

По време на OmiseGO AMA, Бутерин заяви, че решенията за скалиране на вторичния слой, който понастоящем се тества в тестовата мрежа на Етериум, биха позволили на блокчейна на Етериум да поддържа широкомащабни децентрализирани приложения с милиони потребители, като използва иновативен подход за оптимизиране на блокчейна.Sharding в конкретния случай разделя блокчейна на “клони”, които след това са снабдени с група нодове, които са натоварени със задачата да обработват информацията. При активирането на Sharding, всички нодове в блокчейна не са длъжни да обработват всяка отделна част от данните, като по този начин се оптимизира процеса на уреждане на информация.

Plasma, решение, разработено от Джоузеф Пун, работи подобна на Lightning Network на Биткойн. Това решение позволява на Етериум да обработва микротранзакции чрез създаването на допълнителни мрежи от блокчейни в рамките на основните блокове за по-бърза обработка на информацията. Бутерин обясни:

“Причината, поради която мисля, че слоевете 1 и 2 са взаимно допълващи се, е, че в крайна сметка, ако погледнете математиката, подобренията на скалируемостта от подобрения на слой 1 и подобрения на слой 2 се умножават един с друг. Ако имате решение за Sharding, самото решение Sharding може да увеличимащабируемостта на Етериум с коефициент 100 или дори повече.”

1 милион транцакции за секунда

Освен това Бутерин отбеляза, че синергията между решенията за слой 1 и слой 2 ще увеличат мащабируемостта на Етериум с 10 000x, което ще позволи на мрежата да обработва милиони транзакции в секунда и да поддържа повече приложения. Бутерин добави:

“Така че, ако получите 100x от Sharding и 100x от Plasma, тези две решения дават 10 000x увеличение на скалируемостта, което основно означава, че блокчейна ще бъде достатъчно мощен, за да се справи с повечето приложения.”

Споделете:

About Author

Related posts

CBOE ще стартира търговията с ETH фючърсни договори по-късно през тази година

Споделете: Chicago Board Options Exchange (CBOE), един от най-големите борсови холдинги в света, се стреми да стартират фючърсни договори за Ethereum (ETH), съобщава Business Insider. Източници, запознати със ситуацията, заявиха пред Business Insider, че CBOE Global Markets планира...

Read More

Бяха откраднати повече от 20 милиона долара в ETH заради уязвимост в Geth

Споделете: Незащитени конфигурирани клиенти, изпълняващи Geth – програма с команден интерфейс, която изпълнява всички нодове в Ethereum, позволиха кражбата на над 20 милиона долара в ETH през последните няколко месеца. Someone tries to make quick money by scanning...

Read More

Циркулацията на Ethereum достигна 100 000 000

Споделете: Според графиките, циркулацията на ETH се е увеличила до над 100 милиона. Според CoinMarketCap общата циркулация е основен компонент за изчисляването на пазарната капитализация. Монети, които са блокирани или монети, които не могат да бъдат продадени в публична...

Read More

Leave a Comment