Споделете:

 

Владимир Путин казва, че Русия се нуждае от блокчейн технологията

 

Руският президент Владимир Путин заяви, че страната се нуждае от блокчейн технологията и подчерта, че е важно Русия да не изостава в разработването и адаптирането на революционната технология.

Russian Insight пусна видео с дискусия между Путин и президента на най-голямата банка в страната, Sberbank. По време на дискусията Путин отбеляза необходимостта от адаптиране на блокчейн технологията в местните банки.

“Нуждаем се от блокчейн технологията… Камената ера не е приключила поради липса на камъни, а поради появата на нови технологии. Тези, които закъсняват в тази надпревара, ще бъдат под пълна зависимост от лидерите на тези процеси.”

Греф, който ръководи най-влиятелните финансови институции в Русия, е блокчейн ентусиаст. През ноември 2017 година, Греф заяви, че криптовалутите са факт от нашия живот, като отбеляза, че криптовалутите ще се превърнат в незаменима част от глобалната финансова система. Греф заяви пред асоциацията на руските предприемачи:

“Виртуалните валути са естествен резултат от блокчейн технологията. Можем да ги забраним, можем да ги “приветстваме”. Те са част от нашия живот.”
През миналият месец, стана ясно, че Sberbank може да пусне търговия с дигитална валута, за да се справи с голямото търсене на Биткойн и другите криптовалути от местните инвеститори. Ръководителят на глобалните пазари в Sberbank, Андрей Шеметов заяви, че банката има за цел да осигури стратегически достъп до всички видове продукти и услуги.

По същото време президентът Путин каза пред руската информационна агенция Tass, че ще се прилага регламенти за защита на инвеститорите и улесняване на бизнеса. Той отбеляза освен това, че криптовалутите могат да функционират като средство за обмен, но изрази загриженост относно волатилността на пазара.

Подобно на огромното мнозинство от банкери и държавни служители, Путин заяви, че тъй като криптовалутите не са подкрепени от нищо, тяхната стойност не може да бъде оправдана.
Липсата на вътрешна стойност обаче е видима във всички валути, акции, облигации, активи и стоки. Стойността на всеки актив зависи единствено от предлагането и търсенето му, а пазарът носи отговорност за неговата стойност. По този начин, липсата на вътрешна стойност на криптовалутите не е проблем, тъй като пазарът решава в реално време стойността на криптовалутите.
Миналата седмица премиерът на Индия Нарендра Моди сподели подобни думи като президента Путин. Според думите му “разрушителните технологии като блокчейн и интернет на нещата ще имат голямо влияние върху начина, по който живеем и работим.”

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment