Споделете:

Възможно ли е движението в цената на Ethereum да се дължи на CryptoKitties?

В момента американския пазар “притежава” повече от 33,71% от глобалната търговия с Биткойн. В продължение на много месеци пазарът  на Ethereum в Южна Корея остана водещият борсов пазар на Етер в световен мащаб. Наскоро американският пазар надмина южнокорейския пазар, като GDAX, водещият борсов обмен на Coinbase, обработва повечето от сделките на Ethereum на световния пазар.

Фактори за повишението на цената на Ethereum

От септември до края на ноември цената на Ethereum не е претърпяла големи промени, най-вече поради влиянието на забраната, свързана с ICО, от страна на китайското правителство. Това повлия върху местния пазар на Етер и бързото увеличаване на цената на Биткойн.


В началото на декември цената на Ethereum започна да претърпява промени, предизвикани от разработчиците на блокчейна на Ethereum. Наскоро децентрализираното приложение на Ethereum, CryptoKitties записа огромен успех. Интелигентните договори на CryptoKitties представлява почти 14% от целия обем на транзакциите в мрежата на Ethereum, който обем е по-висок от обема на транзакции на всички други криптовалути на пазара, в това число и Биткойн.
Докато много от членовете на крипто-обществото отхвърлиха CryptoKitties като обикновена колекционерска игра като Pokemon и Tamagotchi без реална цел, съоснователя на Ethereum Виталик Бутерин и главният изпълнителен директор на Earn.com Баладжи Сринивасан подчертаха, че CryptoKitties демонстрира възможността за посредничество без търговия на цифрови активи.

Баладжи каза:

“Защо CryptoKitties наистина е важно? Това е един от първите примери за това, което хората говорят от години: неограничена международна търговия с цифрови активи в блокчейн.”

На 14 май изтъкнатият инвеститор на рисков капитал Фред Уилсън похвали системата на “Rare Pepe”, друга децентрализирана игра на базата на колекционерски продукти, която стартира по-рано тази година, защото демонстрира полезността на блокчейн.

Безкрайни възможности

Системата, използвана от CryptoKitties за обработка на търговията на дигитални активи от типа “peer-to-peer”, може да бъде интегрирана в глобалния финансов сектор. Например, с ефективна мащабируемост и необходимите решения, фондовите пазари могат потенциално да приемат подобна система, като използват блокчейна на Ethereum.

Пазарът демонстрира оптимизъм и ентусиазъм към дългосрочното бъдеще на Ethereum като децентрализиран протокол за децентрализирани приложения.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More