Споделете:

Потребители на известната криптовалутна борса Coinbase са разказват за вълна от фалшиви имейли достигнали до тях. Това не е първият път в който криптовалутни борси са атакувани от кибер престъпници… и определено няма да бъде последния. А изходът от ситуацията е следния. Никога не се доверявайте на подозрителни имейли от която и да институция. Това е интелигентен подход и макар, че имейлите на пръв поглед са много изпипани, могат да бъдат разпознати. Съдържат всички линкове към борсата и мобилното приложение, както всеки би очаквал.
Затова и не е трудно получателя да бъде подведен. Писмата носят информация за трансакция, която всъщност никога не се е състояла. Има също и посочен връзка , която да ви даде повече информация за паричния трансфер. Но уви, такъв трансфер няма, а линка пренасочва към фалшива страница за вход. Оказва се, че след като си въведете данните, всъщност нищо това не е истина, а информацията от профила ви е вече запаметена от кибер престъпниците.
Когато попаднете в такава ситуация, няма причина да отваряте връзки, касаещи се за паричен трансфер, особено ако не сте сигурни, че той се е състоял.

Очевидно е, че престъпниците ще продължат да се насочват към потребителите и търговците на криптовалути. С покачването на цените, те стават много по-апетитна цел. В криптоборсите има много новаци, които не са наясно със стратегиите на измамниците и не биха различили фалшификация. Често, на пръв поглед легитимна информация би била пагубна за баланса по сметката ви, а с личните ви данни може да бъде злоупотребено.

За последната  година и половина Coinbase се радва на 4 милиона нови потребители и управлява почти 30 милиона портфейла. С толкова много новооткрити сметки и търговци на валута, целите за престъпниците се повишават.
Ще следим за развитието по темата!

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment