Споделете:

Гибралтар въвежда регламент за защита на стойността на криптовалута

На 1 януари влезе в сила механизъм, създаден за защита на потребителите на криптовалута в Гибралтар. Регулацията е насочена към блокчейн технологията– фирмите, които съхраняват и предават стойност, трябва да бъдат лицензирани от Комисията за финансови услуги.

Гибралтар- “Първата в света”
Регулаторната рамка бе въведена след като миналия месец бе одобрен законопроект, който има за цел да актуализира регламентите за финансови услуги. Той постави основите на новото законодателство за криптовалутния курс за финансови услуги и онлайн хазарт.
Ники Гомез, който е ръководител на отдел “Рискове и иновации” коментира:

“Ние наистина сме развълнувани да приемем най-накрая заявленията от доставчиците на криптовалутни услуги. Очакваме да сме много заети през следващите месеци. Очакваме с нетърпение да работим по някои интересни и иновативни идеи с кандидатите.”

Гомез изтъкна, че Комисията за финансови услуги се е превърнала в първия регулатор, който въвежда регулаторна рамка за криптовалутите в сътрудничество с индустрията за финансови услуги и правителството на Гибралтар.Като британска отвъдморска територия, Гибралтар има правна сила, която е напълно независима от Обединеното кралство. Това позволява на Гибралтар да разработи собствени правителствени политики и икономически приоритети. Гибралтар привлече финансови компании и онлайн компании за спортни залагания и хазартни игри с корпоративни данъчни облекчения.
През декември месец 17-членният местен парламент модернизира законодателството за териториалните финансови услуги с новоприети законопроекти. По този начин се поставят изчерпателен набор от правила, посветени на предизвикателствата, пред които са изправени бизнесите с криптовалута. По този начин Гибралтар напредва в изпълнението на намеренията си да се позиционира като привлекателно място за крипто-бизнеси. Всъщност те могат да изградят съвсем нов стълб в подкрепа на своята икономика.

В последния си ход в тази насока Гибралтар изложи някои принципи, предназначени да защитават правилата и интересите на потребителите, както и да защитят собствената си репутация. Всички лицензодатели ще трябва да спазват правилата и да следват принципите. Например, всеки доставчик на финансови услуги, свързани с криптовалута трябва да комуникират с клиентите си по начин, който е справедлив, ясен и не подвеждащ начин. Дружествата трябва да разполага и с ефективни мерки за защита на активите и парите на клиентите, включително “планове за непредвидени ситуации.”

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Бърз и лесен метод за обмен на дигитални валути

Споделете: Все повече платформи за бърз обмен на дигитални валути изискват верификация от страна на потребителите си. Представяме ви платформа за обмен от ново поколение- DigiSwap. Платформата предоставя шанс на потребители си да “разменят” своите монети за други....

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment