Споделете:

 

Според Bloomberg, изпълнителният директор на Circle, Джеръми Алайър, обяви намеренията на компанията, относно получаването на федерален банков лиценз.

Длъжностни лица твърдят, че вече са се ангажирали с Office of the Comptroller of the Currency и Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC), за да обсъдят потенциални банковите опции. Процесът на превръщане в банка, не е лесен за финтех компаниите. Изпълнителният директор на Office of the Comptroller of the Currency, Джоузеф Отинг, отбеляза:

“Когато някоя финтех компания дойде при нас, и разберат какво всъщност е необходимо, за да се превърнат в банка, често напускат сградата.”

Ако Алайър и съдружниците му могат да “отмъкнат” лиценза, това ще създаде огромно предимство за Circle срещу останалите крипто-обмени, като намали “броя на регулаторните органи, които ще контролират компанията”.“Съхранението на резерв в Федералния резерв, за да има достъп до централната банкова система без посредник, за да се уреждат директно транзакциите до други банки в различни пазари по света- това може да подобри ефективността на това, което предлагаме.”

Circle твърди, че техният опит в областта на търговията с цифрови активи ще играе жизненоважна роля за преодоляването на различията между криптовалутите и традиционния финансов свят.

Алайър смята, че първо компанията трябва да бъде включена в Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC), преди да кандидатства за банков лиценз в САЩ. След като това бъде постигнато, платформата ще бъде в съответствие с новите насоки на SEC за законно търгуване на цифрови активи, които попадат в обхвата на определението за “ценни книжа”, включително регистрираните ICO активи.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment