Споделете:

 

Град в Китай ще използва блокчейн технологията в борбата срещу укриването на данъци

 

Китайският интернет гигант Tencent е партньор с данъчната администрация на град Шенжен, за да се създаде блокчейн, който да помогне в борбата с укриването на данъци.

Бюрото за национално данъчно облагане в Шенжен и Tencent съвместно създадоха иновационна лаборатория, която има за цел да насърчи технологичните иновации около данъчните процеси. Лабораторията се нарича “Интелигентна данъчна ставка” и ще комбинира теоретични изследвания с нововъзникващи технологии, като изкуствен интелект, блокчейн и други.Според “New York Times”, Шенжен има значителна подземна икономика, като например открито пропускат фалшиви приходи. Купувачите използваш фалшивата документация, за да избегнат данъците.
Според Ма Хутенг, главен изпълнителен директор на Tencent и представител на борда, съобщи, че лабораторията вече работи по нови цифрови фактури, базирани на блокчейн технологията– юридическа цифрова разписка, която служи като доказателство за покупка на стоки и услуги.

Ли Уей, заместник-директор на Общинското бюро за държавно данъчно облагане в Шенжен, заяви, че основните характеристики на цифровата фактура включват пълна проследяемост и сигурност на данните, които ще подобрят процесите на надзор за фактурите. В посока напред, заместник-директорът заяви:

“Ние ще насърчим модернизацията на данъците, ще оптимизираме данъчното облагане и бизнес средите, и ще помогнем за подобряване на икономическото състояние на Шенжен.”

 

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment