Споделете:

 

Мистериум VPN услуга на блокчейн

След като набра над 14 милиона долара в ICO през май 2017 г., Mysterium ще изгради напълно децентрализирана, Р2Р (peer-to-peer) виртуална частна мрежа (VPN).

Като предостави на потребителите по-голяма поверителност и финансови стимули за работа с възли (nodes – лични компютри, на жаргон – ‘нодове’), Mysterium ще премахне ограниченията върху използването на интернет, както е посочено в тяхната мисия:
“Нашата мисия е да създадем разпределена (децентрализирана), надеждна и устойчива мрежа за предоставяне на свободен достъп и неприкосновеност на личния живот на всички интернет потребители”.
Макар че много хора са склонни да свързват неприкосновеността на личния живот и анонимността с престъпна дейност, криптирането е важно и в най-законните дейности. Например пътуващите може да се нуждаят от достъп до социални медии или услуги за електронна поща, които са блокирани в някои страни, комуникациите могат да разкрият политически ви убеждения и да ви направят цел за дискриминация; трета добра причина е защитата от корпоративния шпионаж.
Но защо се нуждаем от децентрализирана услуга за VPN? Е, на първо място, централизираните услуги дават приоритет на акционерите, а не на потребителите, така че Mysterium ще се стреми да добави повече стойност и да работи с по-ниска цена. На второ място, частните данни се разпределят и никога не попадат в ръцете на една компания или личност.
Как действа Mysterium? Потребителите на VPN услуги могат да намират и да плащат на доставчици на услуги в мрежата, като използват услугите на Mysterium, в които са вградени интелигентни договори (smart contact), Специални услуги и Разплащателни услуги. Всичко това е развито върху Етериум блокчейна, което прави съхранението на данни и транзакциите с Mysterium непотдатливи на цензура и манипулации.
Цената на услугите на Mysterium ще бъде определена от операторите на възли, което ще доведе до “перфектна конкуренция”. Разходите за стартиране на възел трябва да бъдат тясно съчетани с цената, която потребителите плащат, което има предимство в сравнение със съществуващите VPN услуги, които са по-скъпи.

Очаква се до края на 2017 г. да бъде завършен работен продукт, механизъм за управление на плащанията, управление на идентичността и последващи разработки. До края на 2017 г. Мистериум иска да установи стабилна правна защита за операторите на възли в поне една държава. До 2019 г. напълно децентрализираната версия ще бъде реализирана и ще започне глобалното мащабиране на приложението Mysterium. В крайна сметка ще видим, че проектът им ще се оформя под формата на DApp (Decentralized APPlication).

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment