Споделете:


На тазгодишната конференция BlockShow Asia 2017 Янгдонг Денг , водещ учен в Блокчейн стартъпа Матрикс ,обясни как вмъкването на изкуствен интелект в Блокчейн екосистема би позволило да се използва изчислителната мощ от майнинга за научни иновации. Според Денг текущата мощност използвана при копаенето на Биткойн се равнява на 8.23х1022 операции с плаваща запетая в секунда (FLOPS), докато общата мощност използвана по света се равнява на 1.2х1023 . Според тези изчисления мощността отделена за добиването на Биткойн се равнява на 17 процента от общата .
Проекта Матрикс има за цел да преоткрие майнинг алгоритмите , като използва система , базирана на MCMC (Markov Chain Monte Carlo ) алгоритъм. Тъй като този алгоритъм работи подбобно на традиционните такива за майниниг , те работят добре и с цел добив.Денг твърди ,че изчислителната мощ използвана за проверка на трансакциите ,използвайки изкуствен интелект може да бъде използвана и за други цели извън криптосвета.
За пример Денг е дал едно от своите научни изследвания – симулация на невронната мрежа в човешкия мозък.Оказало се ,че за да бъде осъществена подобна симулация изчислителната мощност с която екипа трябвало да разполага се равнявала на 1018 FLOPS.Друга симулация генерираща човешките метаболитни процеси изисквала 1025 FLOPS. Освен тези примери извън крипто-пазара, технологията на Матрикс можело да намери място и сред други области , които се нуждаят от големи изчислителни мощности , като симулация на химически реакции ,  медицински диагнози  , както и сложно моделиране в сферата на финансите.
Наскоро , калифорнийския гигант Intel продаде свой патент ,който също има за цел да използва енергията от крипто добива , за да подпомага научно направление –този път в областта на генетиката .
На BlockShow 2017 , освен Матрикс , участие взеха и още над 1500 предприемачи и експерти , които своите най-нови разбработки и открития .

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment