Споделете:

Добивът на дигитални валути достигна точка, в която цялото оборудване за добив на криптовалути изразходва повече електроенергия, отколкото Исландия.

По-голяма трудност при добива

Bitcoin трудността на добива се коригира на всеки 2016 блока.
Трудността при добиване на Ethereum и Bitcoin се е увеличила много. Тази тенденция вероятно ще продължи, тъй като адаптирането на криптовалутите се увеличава. Поради това дигиталните миньори ще трябва постоянно да закупуват по-мощно оборудване. Времената в които всеки можеше да добива Bitcoin с персоналния си компютър отдавна отминаха.

Повече централизирано

Нарастващата трудност при добива на дигитални валути е принудила миньорите да продължат да купуват нови и по-мощни машини. Проблемът, е че тези машини са доста скъпи. Добивът на криптовалути става силно централизиран. AntPool твърди, че е най-голямата компания за cloud добив на криптовалути, контролираща 17,82% от hashrate силата в Bitcoin мрежата.

Зелени алтернативи

Поради постоянното увеличаване на hashrate силата в мрежата на Bitcoin, количеството хардуер за добив на Bitcoin ще продължава да се увеличава. Тези машини консумират огромно количество енергия. Можем само да си представим колко електричество ще се използва, ако дигиталната валута стане масова.
Австралийската фирма HydroMiner е една от малкото компании за добив на криптовалути, които планират да направят индустрията за добив на криптовалути по-печеливша чрез използването на енергията от възобновяеми енергийни източници. Според изпълнителният директор на компанията, Надин Дамблон, вече съществуват компании, които използват слънчева енергия за добив на криптовалути, но водноелектрическата централа вероятно е най-доброто решение, тъй като водата може да се използва за охлаждане на оборудването.

 

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Comment ( 1 )

  • 1

    Гнусно

Leave a Comment