Споделете:

Blockchain за постигане на целите за развитие е явление, което придобива популярност сред развиващите се страни по света, където основната инфраструктура е все още основна потребност на гражданите.

Двата най-важни елемента на технологиите

В повечето части на Африка инфраструктурата като електричество, питейна вода, пътища, интернет и други не са налице, не поради липса на ресурси, а поради липса на честни, прозрачни и сигурни административни процеси. Използването на Blockchain технологията позволява на много компании да постигнат целите си за развитие, като премахнат досегашните човешки и бюрократични пречки, които досега са забавили развитието на тези региони.
Електричеството и интернет услугите са двата най-важни елемента на развиващите се технологии, необходими на всяка една нация да се присъедини към глобалното развитие, но все още много развиващи се страни са изостанали.

Blockchain позволява глобално участие

Високоскоростният доставчик на интернет Cajutel използва технологията Blockchain като инструмент за набиране на капитал за развитие на интернет услугите в страните като Гвинея. Изпълнителният директор на компанията, Адрсеас Финк, обяви, че ICO монетите са подходящи за привличането на капитал от по-малки инвеститори в проекта.
Според Финк ICO монетите на компанията се различават от повечето други ICO монети, защото акциите на компанията се обменят за криптовалути. Той обясни още, че монетите на Cajutel са директно свързани с проекта като акции. Това означава, че на инвеститорите се предлага възможност за дългосрочни инвестиционни ползи, тъй като закупуването на такива акции автоматично превръща инвеститора в акционер на компанията. Адреас Финк каза:

“В нашият случай ние използваме ICO по по-традиионен начин, което означава, че събираме средства срещу акции на компанията.”

Като инструмент за националното развитие, Cajutel търси инвестиция от 30 милиона долара, за да покрие Гвинея Бисау и Гвинея. Това според компанията е най-големия план. Минималната инвестиция трябва да е 12 милиона долара за по-бавен план за строителство, който обхваща само Гвинея Бисау. Това е цел, която компанията планира да използва за постигането на онова, което описва като революционна национална процедура, като се има предвид, че настоящите конкуренти на компанията са два мобилни оператора MTN и Orange. Те предлагат скорости на интернет, ограничени до 256kbps за 60$ на месец и бизнес план 1Mbps за 1400$ на месец.
Cajutel планира да подобрява скоростта на интернет до ниво, което никога не е постигнато в региона.

“Cajutel ще бъде най-бързият интернет доставчик в района за обществеността като предложи от 10 до 100 по-добър интернет с най-малко 30% по-евтина цена. Това позволява интернет технологиите, които в момента не се намират в Западна Африка, поради високата цена. Ето защо само по-малко от 2% имат достъп до интернет днес. Така, че има 98% на разположение, които могат да бъдат привлечени от нас.”, споделя Финк

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment