Споделете:

Тази седмица жена от Южна Калифорния, която използва псевдонима Bitcoin Maven, ще бъде осъдена, след като се призна за виновна. Престъплението за което тя се е признала за виновна е “незаконно пренасяне на пари“. Според правоохранителните органи, жената е направила близо 300 000$ годишно, като е продавала Биткойн в LocalBitcoins.

50-годишната Тереза Тетлий е продавала Биткойн без да се регистрира във финансовите органи, като това според правоохранителните органи е довело до нейния арест. Прокурорите твърдят, че действията на Тетлий “захранват финансовата система на черния пазар в Централния окръг на Калифорния“. Също така според прокурорите жената е била наясно с действията си и умишлено е осъществявала сделки извън регулираната банкова индустрия.

Американската адвокатска гилдия твърди, че Тетлий е обработила около 6,9 милиона долара в Биткойн през цялото това време. Под псевдонима Bitcoin Maven, Тетлий е продавала Биткойн от 2014 до 2017, използвайки онлайн платформа за търговия. Тереза Тетлий се призна за виновна, като нейната защита отправи искане за 1 година затвор, но прокурорите поискаха от съдията, Мануел Реал, да осъди Тетлий на 30 месеца във федералния затвор.

Миналата година американските правоохратиленти ограни започнаха да арестуват търговци от LocalBitcoins, които извършват сделки в големи количества.Правоохранителните органи в САЩ продължават да арестуват американски търговци от LocalBitcoins за продажба на големи количества цифрови активи без разрешение

Тетлий е един от многото случаи, при които американските търговци в LocalBitcoins са били задържани за “незаконно пренасяне на пари“. В Мисури, търговец на име Джейсън Р. Клайн се призна за виновен за търгуването на Биткойн за фиатна валута, без да се регистрира във финансовите органи. Томас Констанцо (известен като Morpheus) бе арестуван от Департамент за вътрешна сигурност на САЩ в Аризона за същото престъпление. Един човек от Охайо, на име Даниел Мерседе, беше арестуван през май миналата година за продажба на големи количества Биткойн в чужбина. Освен всички тези случаи, Ричард Петикс от Ню Йорк, бе признат за виновен за продажбата на Биткойн и обвинен в “незаконно пренасяне на пари” и “отправяне на фалшиви твърдения“.

Февруари тази година, Морган Рокоунс , известен под псевдонима Morgan Rockwell, бе задържан от Департамент за вътрешна сигурност на САЩ за сделка с Биткойн от ноември 2016 година. Този месец Рокоунс беше обвинен в две престъпления- “нелецензирано прехвърляне на пари” и “изпиране на пари”.

В случая на Тереза Тетлий, прокуратурата иска да задържи 40 BTC, които бяха конфискувани по време на нейния арест, и 25 златни парченца.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment