Споделете:

Местното правителство в Дубай официално стартира собствена криптовалута, наречена emCash, съобщиха местните медии. Криптовалутата ще се използва за плащане на правителствени и неправителствени услуги.

Според Али Ибрахим, заместник-генерален директор в Дубайскакото икономическо министерство, токенът ще се счита за законно платежно средство “за различни правителствени и неправителствени плащания, от ежедневното ви кафе и училищни такси за децата, до такси за комунални услуги и парични преводи”.

Дубай прегръща технологията БлокчейнГъвкавостта и удобството на криптовалутите прави решението печелившо за Дубай. Правителството е силно про-блокчейн и го вижда като следващата голяма вълна от технологии, променящи живота и икономиката, и иска да бъде пионер в приемането й. Според Ибрахим:

“Бързоразвиващата се икономическа среда и невероятната готовност да се възприемат иновативни технологии направиха Дубай идеално място за нас да правим бизнес. Този проект е чудесен пример за амбицията да създаваме изцяло нова икономическа екосистема. Ще използва технологията блокчейн, за да направи финансовите транзакции по-евтини, по-бързи и по-сигурни. Същевременно демонстрираме огромните предимства в приемането на тази технология от правителствата, бизнеса и клиентите. ”

Блокчейн технологията, като система за различни услуги, е широко разпространена в страната. Дубай се стреми да се превърне в финтек център за източния свят и дори наскоро подписа сделки, които позволяват продажбата на имоти изцяло в биткойн.

Новата криптовалута ще придвижи парадигмата на приемането в страната напред.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment