Споделете:

 

Дубай ще стартира платформа за проследяване на автомобили, базирана на блокчейн

 

Собствениците на автомобили в Дубай и Обединените арабски емирства скоро ще могат да проследяват цялата история на превозните си средства, благодарение на платформа, която се поддържа от правителството.

Каква е историята на вашия автомобил?

Според Arabian Business, транспортният орган на Дубай е разкрил намеренията си да създаде система за управление на превозните средства, базирана на блокчейн технологията. Новата система ще позволява на собствениците да проследят цялата история на превозното средство.
Първоначално платформата, базирана на блокчейн, ще проследява всички автомобили в Дубай, но по-късно системата ще бъде интегрирана и за автомобилите в Обединените арабски емирства. Платформата ефективно обединява информацията за автомобилите. Според правителството, системата ще заработи някъде през 2020 година.
Изпълнителният директор на RTA, Матар Ал Тайър, се надява, че новата система, базирана на блокчейн, ще бъде първата официално представена от правителството система в света, която предлага такава услуга. Според Ал Тайър системата ще помага на цялата автомобилна индустрия. Ал Тайър заяви:


Блокчейн технологията предоставя прозрачен запис на цялата мрежа, което позволява на купувачите и продавачите на всяко превозно средство да проследят жизнения цикъл на автомобила. Платформата облагодетелства много от заинтересованите страни, включително производителите на автомобили, дилърите на превозни средства, застрахователните компании, осигурявайки прозрачност и доверие в сделката. Платформата ще може да проследява собствеността, продажбите и историята на произшествията.”

Дубайският транспортен орган ще работи с американският мултинационален технологичен гигант IBM. Според Arabian Business, Дубайската полиция, Дубайските митници, Министерството на икономическото развитие на Дубай и Министерството на вътрешните работи, също ще се включат в платформата за проследяване на превозни средства.
Проектът, базиран на блокчейн технологията, идва като част от инициативата Dubai 10X, която има за цел да превърне правителството на Дубай в по-напреднало от правителствата в останалите части на света.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment