Споделете:

Дубай ще стартира Blockchain Marketplace за туристическата индустрия

 

 

Дубай стартира виртуален B2B (business to business)   “пазар”, насочен към туризма, използвайки блокчейн. Дубай прави това, като част от инициативата си за “Дубай 10x”.

В плана за Dubai Tourism Blockchain Marketplace ще се добави “допълнителен канал за разпространение на хотели” през следващите две години. Тази иновативна платформа ще може да свърже чрез блокчейн технологията всички туристически организации, като даде шанс да клиентите прозрачно ценообразуване и избор в реално време.Прессъобщението на Дубайския департамент за туризма описва тази нова туристическа инициатива като:

“Отвъд осигуряването на по-широк достъп до глобалния потребител и отваряне на вътрешната туристическа индустрия за нови участници, ние даваме стойност на Дубай, като привличаме нови инвеститори в страната.”

Tourism Blockchain Marketplace, според Arabian Business, ще позволи на по-малките организации да привлечат нови туристи и също така ще се увеличи заетоста в сферата на туризма.
Хелал Сайд Алмари, заяви, че проектът Dubai 10x ще “въведе в нова фаза развитие на държавните служби, превръщайки редица иновативни идеи в реалност“.

В края на февруари 2018 година дубайския пътно транспортен орган обяви своя план относно система за проследяване на жизнения цикъл на превозните средства, базирана на блокчейн. Тази инициатива също е част от проекта Dubai 10x.

 

 

 

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment