Споделете:

 

Една от най-големите банки в Южна Корея тества плащания в мрежата на Ripple, намеква за пълна интеграция през 2018

 

Chosun, бизнес фокусирана медия в Южна Корея, съобщи, че една от най-големите банки в страната, Woori, е тествала плащания с Ripple.

Тестване на мрежата на Ripple

Отделът за цифрови стратегии в Woori успешно обработи плащанията в мрежата на Ripple. Според Woori в рамките на тази година, ще бъде възможно да се осъществяват мащабни транзакции в мрежата на Ripple. Южнокорейската банка вече е завършила втората фаза от тестването на мрежата на Ripple. Говорителят на Woori заяви, че банката остава много оптимистична относно използването на мрежата на Ripple за обработка на преводи в дългосрочен план.
Банката също така подчерта, че транзакциите с Ripple са много по-ефективни от Swift. Обработката на Swift транзакциите обикновено отнема от 2 до 3 дни, докато Ripple е в състояние незабавно да обработи транзакциите. Много банки в Южна Корея, заедно с 61 банки в Япония, са започнали да тестват плащания с Ripple.По-рано тази година южнокорейското правителство изясни позицията си относно криптовалутите и подчерта, че няма да забрани използването и търговията с дигитални валути, а вместо това ще регулира сектора, за да защити както бизнеса, така и инвеститорите. Kookmin Bank, най-голямата банка в страната, реши да не предоставя банкови услуги на крипто-обмените, вероятно поради връзките си с правителството. Shinhan Bank, втората по големина банка в Южна Корея, заедно с още шест банки, обявиха намерението си да предоставят услуги на търговците.
Korbit, Bithumb и други големи платформи за търговия с криптовалута заявиха, че потребителите на банката Kookmin няма да могат да търгуват криптовалути.

Woori, Shinhan и още няколко други банки, които все още са силно оптимистични по отношение на потенциала на криптовалутите и блокчейн технологията, се очаква да продължат да разработват своите индивидуални проекти.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment