Споделете:

 

Западна Вирджиния се превърна в първия щат, интегрирала мобилно приложение за гласуване, базирано на блокчейн

 

Западна Вирджиния тества защитено военно мобилно решение за гласуване за членовете на военните, които не могат да гласуват лично. Западна Вирджиния ще се превърне в първия щат, който тества мобилно гласуване с помощта на блокчейн технологията.
Държавният секретар Мак Уорнър обяви старта на тестовете на военното решение за гласуване за предстоящите първи избори на 8 май. Това е пилотен проект и първоначално ще бъде ограничен до два окръга а именно Харисън и Мононгалия. Всичко което е необходимо на членовете е да използват обикновен смартфон и одобрен държавен или федерален идентификационен номер. Приложението работи, както на смартфони с Андроид, така и с iOS. Целта на това начинание е да предостави сигурно военно мобилно решение за гласуване, което е неопровержимо, по-защитено и по-прозрачно от наличните в момента мобилни системи за гласуване. Първоначално системата ще бъде ограничена до военните избиратели, които са в чужбина. А окръзите в които те ще могат са Харисън и Мононгалия. Във всеки случай щатът възнамерява да интегрира пилотната програма във всички 55 окръзи, ако проектът се окаже успешен.Това пилотно решение е първото по рода си в САЩ. Уорнър заяви в изявлението си:

“Западна Вирджиния поема водеща роля в осигуряването на сигурни, защитени и точни системи за гласуване.”

Това пилотно решение за военно гласуване е съвместно със Службата на държавния секретар на Западна Вирджиния, Voatz, Tusk/Montgomery Philanthropies, Нова Америка и Blockchain Trust Accelerator. Voatz е единственият доставчик, планираш гъвкавия етап на гласуването. Компанията е наградена за иновационен стартъп в Бостън. Компанията е създава креативна и изключително сигурна мобилна система за гласуване, която е била използвана от повече от 70 000 гласоподаватели. Приложението Voatz се фокусира върху осигуряването на защитено решение за гласуване с лесен интерфейс.
За да се използва програмата, военните избиратели в двата окръга трябва да кандидатстват за уникален неприсъствен статус и да изтеглят приложението на телефона или таблета си.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment