Споделете:

 

Италианският крипто-обмен BitGrail съобщи, че съхраняваните средства в Биткойн адресите на компанията са иззети от италианските власти. Това бе съобщено на 15 юни. В изявлението се казва, че властите са иззели средствата от портфейлите на борсата след съдебно решение на Трибунала във Флоренция на 5 юни, но все още не е спомената текущата стойност на конфискуваните активи:

“На 5 юни 2018 година”, съгласно заповедта на Трибунала във Флоренция, Биткойн монетите, съхранявани в портфейли на борсата са били иззети от страна на съдебните органи, докато не бъдат предприети допълнителни мерки срещу обмена.

Това е в следствие на искане до съда, подаден от жертвите на хакерската атака. Молбата е подадена от името на кредитор на BitGrail, Еспан Енджър. С него са се свързали повече от 3 000 ищци.Както CoinsVision съобщи през февруари,  BitGrail претърпя хакерска атака, която позволи на хакерите да откраднат 17 милиона Nano (NANO), като стойността на откраднатите активи по това време бе 187 милиона долара. След спирането на търговията, главният изпълнителен директор, Франческо Фирано, твърди, че е невъзможно да възстанови откраднатите средста.

Хакерската атака предизвика серия от спорове между BitGrail и Фондация Nano, тъй като не беше ясно дали хакерите са използвали уязвимост в обмена или уязвимост в блокчейна на Nano. През април, Фондация Nano обяви, че ще подкрепи правен фонд, който ще помогне на жертвите от хакерската атака да преследват своите интереси, свързани с несъстоятелността на BitGrail. На 3 май BitGrail отново заработи, но три часа по-късно отново затвори своите услуги по заповед Трибунала във Флоренция. Съдът разпореди незабавно закриване на борсата в съответствие с искане на адвокатската кантора Bonelli от името на клиент. Борсата заяви:

“Въпреки, че не сме съгласни с това решение, ние сме задължени да спазваме закона и да спрем незабавно операциите в борсата.”

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment