Споделете:

 

Каква е причината за спада в цената на Биткойн до 8 300$?

 

От 7 март, в рамките на 48 часа, цената на Биткойн падна от 10 600$ до 8 300$. Алтернативните криптовалути последваха тази тенденция. Цената на трите най-големи валути, Биткойн, Етериум и Ripple падна с повече от 11%. Според анализатори като WhalePanda, този спад се дължи на неотдавнашното продаване на Биткойн от попечител на Mt.Gox. Попечителят е продал около 40 000 Биткойн монети в крипто-обмен. WhalePanda сподели още:

Въпреки това, продажбата на 40 000 Биткойн монети не е краят на разпродажбата от попечителя на Mt.Gox. Според официален документ, издаден от Mt.Gox, повече от 1,7 милиарда долара в Биткойн се окачват да бъдат продадени през следващите няколко месеца.

Официален документ от Mt.Gox, отнасящ се за Биткойн и Биткойн Кеш:

В резултат на консултацията със съда, реших че е необходимо и разумно да продам определената сума в Биткойн и Биткойн Кеш на този етап, като по този начин ще осигуря ресурси. Опитах да продам Биткойн и Биткойн Кеш на възможно най-високата цена. Имам намерението да се консултирам със съда, за да се определи по-нататъшната продажба на Биткойн и Биткойн Кеш.

1,7 милиарда долара

Ако попечителят на Mt.Gox продължава да продава големи количества Биткойн в крипто-обмените, а не в извънборсовия пазар, където големите купувачи могат да търгуват помежду си, цената на Биткойн ще продължи да бъде засегната от продажбата.
Основателят на Cardano, Чарлс Хоскинсън, заяви, че Биткойн може да е бил надценен на 19 000$:

Беше ли истинкта стойноста на монетата от 20 000$, ако такова събитие има толкова голямо влияние върху пазара? Нуждаем се от индекс на това, колко може да си позволи пазарът да ликвидира, без да се срива за всяка криптовалута.

Остава неясно дали попечителя на Mt.Gox дали ще “потопи” пазара с над 1,7 милиарда долара в Биткойн, които ще бъдат продадени в борса, както е планирано, или ще се премести на извънборсовия пазар, за да предотврати манипулирането на пазара.

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment