Споделете:

Какво е Endor?

 

Endor.coin, по-известен като Endor, е протокол за поведенчески анализ за бизнеса, както и за отделните потребители. Екипът нарече проекта “Google за прогнозни анализи”.

Досега високите разходи са спирали всички, освен големите организации, от достъп до изкуствен интелект и прогнозни анализи. Най-предсказуемите въпроси изискват изследване на данни, седмични итерации и непрекъснато актуализиране на данните, за да се получи сравнително точна прогноза. Използвайки блокчейн технологията и автоматизация, Endor осигурява тези данни, което го прави достъпна за всеки.


Социална физика

Endor се разширява до нова наука, базирана на MIT, социална физика. Тази наука посочва, че всеки набор от данни за събития, като покупки с кредитни карти, съдържа определени модели на човешка дейност в рамките на данните. Ако сте в състояние да откриете тези модели, можете да създадете по-точни прогнозни анализи от нормалното машинно обучение (machine learning).

Автоматични прогнози за бизнеса

Първият фокус на Endor е върху автоматизирана платформа “Данни като услуга” за корпоративни клиенти. Благодарение на тази услуга, фирмите може да качват набор от поведенчески данни и след кратка интеграция, те ще могат да задават въпроси за бъдещото поведение на субектите в набора от данни. Екипът вече е използвал тази платформа за да проучи ефективността на пазарната кампания на Coca-Cola.
След успешното въвеждане на Endor в бизнеса, екипът планира да използва протокола, за да подобри прогнозите за поведение. Чрез децентрализираната природа на блокчейн технологията, Endor свързва потребителите с доставчици на данни по рентабилен и надежден начин, като гарантира, че прогнозите, които получават са възможно най-точни и достъпни.

Токени

Екипът на Endor разработва протокола по начин, който се свързва с съществуващия блокчейн, както и с набор от данни извън него. EDR токените са базирани на Етериум. Като потребител трябва да платите EDR токени, за да направите заявка за прогнозиране. Колкото по-голяма и по-сложна е вашата заявка, толкова повече EDR трябва да платите. Два потенциално отделни субекта получават това плащане. Първият е доставчика на аналитични данни, който предоставя надеждни данни за анализ. Другият е този, който извършва интензивните изчисления на този набор от данни.

Екип

По-голямата част от екипа на Endor са докторанти, анализатори на данни и експерти. Д-р Янив Алцулер, съосновател и главен изпълнителен директор, е изследовател на MIT и наскоро публикува “Swarms and Network Intelligence in Search”- подходяща книга за протокола Endor. Друг съосновател на MIT, професор Алекс Пентланд, е член на консултативни съвети за много известни организации като Google и други.
Endor вече работи с някои големи “играчи” в продуктовата и сервизна индустрия. Списъкът на партньорите включва MasterCard, Coca-Cola, Walmart и Travellers Insurance. От страна на блокчейна, екипът сключи стратегически партньорства с Bancor и Enigma.


Токени и дистрибуция

Екипът още не е публикувал информация за броя на токените или начина по който те ще се разпространяват. Въпреки това, те посочват в тяхната бяла книга, че по-голямата част от средствата, събрани от ICO, ще се използват за научноизследователска дейност. Екипът ще използва до 10% от приходите, за да сключи съвместно партньорство с водещ световен изследователски институт. Освен това до 30% от средствата ще бъдат използвани за закупуване на собствена технология.
Endor използва социалната физика, за да предостави по-добри анализи както за бизнеса, така и за физически лица. Протоколът на компанията е вече успешно тестван и използван от многобройни компании. Въпреки, че данните относно разпространяването на токените не са били публикувани все още, екипът и партньорствата сами по себе си са добри показатели, че този проект би бил ценна възможност.

За съжаление екипът на Endor все още не са публикували информация относно своето ICO. Ако екипът застане зад мисията си за децентрализация с честно разпределение, този проект има потенциал а се превърне в един от най-интересните ICO проекти на годината.

Споделете:

About Author

Related posts

Бърз и лесен метод за обмен на дигитални валути

Споделете: Все повече платформи за бърз обмен на дигитални валути изискват верификация от страна на потребителите си. Представяме ви платформа за обмен от ново поколение- DigiSwap. Платформата предоставя шанс на потребители си да “разменят” своите монети за други....

Read More

OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет

Споделете: OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет Отворената асоциация за браншови индустрии (OBCIA) назначи FANTOM за заместник-председател на борда, който включва конгломерати като SK Telecom, Kakao, LG U +, Shinhan Bank и KEB Hana Bank. OBCIA...

Read More

Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с токен-до-токен до 20 американски държави

Споделете: Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с ток-до-ток до 20 американски държави ОККоин, водещ по обмен на криптомен паричен поток, наскоро обяви, че клонът в Съединените щати сега предлага двойки крипто-крипто търговия в 20 държави, добавяйки към своите чифтос-крипто...

Read More

Leave a Comment