Споделете:

Какво е IOTA?

За много хора IOTA е революционна технология, която поставя основите на Интернет на нещата (Internet of Things). За хората, които не се интересуват толкова много от търговия на криптовалути, IOTA е обикновена монета. Но за момента, това е причината, която да предизвиква любопитството на инвеститорите.
Монетата направи няколко спада през юли, заедно с Bitcoin и Ethereum. Обемът на търговията се повиши отново в началото на август, като цената започна да се покачва.


IOTA позволява на машините да комуникират без такси

IOTA е предназначена да помогне на машините да комуникират и да уреждат транзакциите без такси. IOTA всъщност е различна от всяка криптовалута. Вместо да използва Блокчейн технологията, IOTA използва “технологията на разпределената книга”, наречена “The Tangle”.

Екипът на IOTA обясни повече за причината, поради която те не използват технологията Блокчейн:

“Успехът на BItcoin през последните години доказва стойността на технологията Блокчейн, но тази технология има и редица недостатъци, които й пречат да бъде използвана като една и съща глобална платформа за криптовалути. Един от проблемите на технологията е невъзможността да се правят микроплащания. Микроплащанията имат все по-голяма значение за бързо развиващата се индустрия в интернет.”

С какво е полезна монетата?

IOTA позволява на машините да комуникират. Технологията позволява обработка на микро-транзакции без такси, нещо, което никоя друга цифрова валута в пространството не може да направи.
IOTA работи с технология, наречена “The Tangle”. Това не е блокчейн, а децентрализирана “книга”, която е саморегулираща се. С тази технология не се налага копаене за да бъдат потвърдени транзакциите.

Споделете:

About Author

Related posts

Бърз и лесен метод за обмен на дигитални валути

Споделете: Все повече платформи за бърз обмен на дигитални валути изискват верификация от страна на потребителите си. Представяме ви платформа за обмен от ново поколение- DigiSwap. Платформата предоставя шанс на потребители си да “разменят” своите монети за други....

Read More

OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет

Споделете: OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет Отворената асоциация за браншови индустрии (OBCIA) назначи FANTOM за заместник-председател на борда, който включва конгломерати като SK Telecom, Kakao, LG U +, Shinhan Bank и KEB Hana Bank. OBCIA...

Read More

Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с токен-до-токен до 20 американски държави

Споделете: Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с ток-до-ток до 20 американски държави ОККоин, водещ по обмен на криптомен паричен поток, наскоро обяви, че клонът в Съединените щати сега предлага двойки крипто-крипто търговия в 20 държави, добавяйки към своите чифтос-крипто...

Read More

Leave a Comment