Споделете:

 

Пазарите падат, като най-силно засегнатите криптовалути са EOS, Iota, Ontology, OmiseGo и Zilliqa.

Пазарите са загубили около 6% от цената си през последния ден, а “мечките” продават. Понастоящем при обща пазарна капитализация от 319 милиарда, като вчерашната пазарна капитализация на криптовалутите бе 345 милиарда долара.

Биткойн претърпя спад като загуби около 300 долара за около един час. Промяната в цената през последните 24 часа е 5,26%, като текущата цена на Биткойн е 7 249$. Обемът на търговия през последните 24 часа е 4,4 милиарда долара, а пазарната капитализация на монетата е 123,8 милиарда долара. Повечето криптовалути са обвързани, така че когато големите падат всички останали също претърпяват спад. Етериум отразява движението на Биткойн, като загуби около 6,20% от цената си през последните 24 часа. Текущата цена на Етериум е 566$, като пазарната капитализация на монетата е 56 милиарда долара.

Ripple, третата по големина криптовалута спрямо пазарната капитализация, претърпя спад с около 7,75%, като текущата цена на монетата е 0,62$. Също така монетата загуби около 1,5 милиарда долара от пазарната си капитализация.

Най-големият спад сред първите 10 криптовалути претърпя IOTA, като загуби 11,56% от цената си. Текущата цена на монетата е 1,51$, като пазарната капитализация е 4,22 милиарда долара. IOTA загуби около 600 милиона от пазарната си капитализация. Други криптовалути, които са претърпяли сериозен спад са Биткойн Кеш, EOS, Cardano, Ontology, OmiseGo, Zilliqa и Aeternity.Какво предизвика този спад?

Има някои спекулации за това, което причини тази “катастрофа”. Някои от тях са свързани с Комисията за търговия с фючърси в САЩ. Според някои спекулации Комисията за търговия с фючърси в САЩ е призовала големи обмени като Coinbase, Kraken и Bitstamp да се присъединят към текущо разследване за манипулация на цените.

Също така се появяват и новини, свързани с Южна Корея. Според тези новини, крипто-обменът CoinRail току що е бил хакнат, въпреки че този обмен понастоящем се нарежда на 90-то място в света с една 2,6 милиарда долара дневен обем на търговията.

 

Това, което се вижда отново и отново, е, че когато ключовите нива на подкрепа се “счупят”, пазарите претърпяват спад. Независимо дали тези две събития са причинили пряко тази “катастрофа”, новините бяха положителни през последните седмици.

Днес е още един пример за голямата волатилност в крипто-света.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment