Споделете:

Криптовалутите са форма на цифровите пари. Те са проектирани да бъдат сигурни и в много случаи анонимни.
Това е валута, свързана с интернет, която използва криптография. Криптографията е процес на конвертиране на четлива информация в почти непробиваем код за проследяване на покупки и трансфери. Криптографията се ражда поради необходимостта от сигурна комуникация през Втората световна война. Тя се разви и през цифровата ера с елементи на математическа теория и компютърна наука, за да се превърне в начало за осигуряване на комуникация, информация и пари онлайн.
Първата криптовалута е Bitcoin, която е създадена през 2009г. и все още е най-известната. В момента има над 900 криптовалути.


Как функционират криптовалутите?

Криптовалутите използват децентрализирана технология, за да позволят на потребителите да правят сигурни плащания и да съхраняват пари, без да е необходимо да използват името си. Те се изпълняват от разпределена публична счетоводна книга, наречена Блокчейн, което е запис на всички транзакции, актуализирани и държани от притежателите на валутата.

 

Защо бихте използвали криптовалута?

Криптовалутите са известни със сигурност и осигуряват ниво на анонимност. Транзакциите в тях не могат да бъдат фалшифицирани. Тяхната децентрализирана природа означава, че те са на разположение на всички. Тоест можете да направите транзакция дори когато банката не работи, по всяко време на деня или нощта.
Но хората, които искат да инвестират в криптовалутите трябва да са наясно с нестабилността на пазара и рисковете, които поемат при покупката.
Поради нивото на анонимност, което предлагат, криптовалутите често се свързват с незаконна активност, особено в Dark Web.

Споделете:

About Author

Related posts

Бърз и лесен метод за обмен на дигитални валути

Споделете: Все повече платформи за бърз обмен на дигитални валути изискват верификация от страна на потребителите си. Представяме ви платформа за обмен от ново поколение- DigiSwap. Платформата предоставя шанс на потребители си да “разменят” своите монети за други....

Read More

OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет

Споделете: OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет Отворената асоциация за браншови индустрии (OBCIA) назначи FANTOM за заместник-председател на борда, който включва конгломерати като SK Telecom, Kakao, LG U +, Shinhan Bank и KEB Hana Bank. OBCIA...

Read More

Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с токен-до-токен до 20 американски държави

Споделете: Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с ток-до-ток до 20 американски държави ОККоин, водещ по обмен на криптомен паричен поток, наскоро обяви, че клонът в Съединените щати сега предлага двойки крипто-крипто търговия в 20 държави, добавяйки към своите чифтос-крипто...

Read More

Leave a Comment