Споделете:

 

Как блокчейн технологията може да промени начина по който правим бизнес през 2018

 

Блокчейн технологията се превръща в надеждна и ценна сила в дигиталния свят. Но как всъщност може да промени бизнеса? Технологията има приложение в почти всяка индустрия. Дори най-големите корпорации вече се опитват да използват тази технология, за да подобрят своите процеси.

Тази система е сложен набор от функции и се стреми да изясни информацията, както и да не позволява манипулиране на данни. По този начин всички финансови транзакции стават прозрачни и обществено достъпни. Тази технология стана толкова известна благодарение на Биткойн и бума, който го последва. Най-интересното нещо за блокчейн е, че всички участващи страни имат достъп до една и съща информация. По подразбиране блокчейна на Биткойн се актуализира в интервал от около 10 минути. Технологията премахва нуждата от трети страни, за да се осъществи една транзакция. Това намалява таксите за транзакции и прави целия процес по-къс, отколкото би бил в противен случай. Всеки блокчейн има свой интерфейс- апликация на портфейла. Потребителите често използват тези портфейли, за да плащат за стоки и услуги с криптовалута.В наши дни може да намерите различни приложения, използващи блокчейн технологията като механизъм за транзакции. Цялата блокчейн система е сложно структурирана с масивни структури. За да създадете такъв, разработчиците трябва да са наистина добри в програмирането, математиката и хеширането. Вече се появи огромен интерес към експерти в областта на блокчейн и ще продължи да се засилва. Както каза Джудит Робъртс от ProAcademicWriters:

“Като академик, който силно вярва в криптовалутите, мога ясно да заявя, че това е една нова технология, която може да промени света. Много от скептиците вярват, че криптовалуттие и блокчейн технологията са просто балон, който чака да се спука, но мнозина от тях не осъзнават, че ползите, които могат да донесат в голямата картинка, са просто зашеметяващи.”Етериум

Друга основна платформа, представляваща интерес, освен Биткойн, е Етериум. По принцип Етериум се счита за сложна платформа/услуга, базирана на блокчейн технологията. Дългогодишната история е кратка- системата предоставят възможност за изграждане на нови приложения, използвайки нейния framework. Цялостната система на Етериум се “изхранва” от потребителите, които копаят Етер. Тази криптовалута се използва от разработчиците, за да плащат таксите за транзакции и за други процеси, които се извършват в мрежата на Етериум. Също така Етериум е децентрализирана платформа.

И какъв е този специален “договор”? Интелигентният договор е това, което определя и проверява всички баланси в дадена транзакция. Възможно е да се създадат нови функции или дори приложения извън блокчейн технологията. Накратко, блокчейн гарантира правилното и безопасно изпълнение на транзакциите в мрежата на Етериум.

Петте принципа на блокчейн, които ще променят бизнес света.

Господството на блокчейн технологията в света на бизнеса е просто въпрос на време. Никой не знае точно кога ще завладее света, но със сигурност ще подобри позицията си през 2018 година. Това са пет основни посоки, които ще последват блокчейн технологията през тази година.

1. Финанси

Най-драстичната и очевидна промяна ще се случи във финансоватата област. Блокчейн технологията ще промени този сектор още повече през тази година. Цифровите портфейли, каквито ги познаваме днес, ще станат все по-популярни, а посредниците, като escrow може да изчезнат през следващите няколко години. Основното предимство на блокчейн технологията във финансовия свят е нейната ниска цена в сравнение с традиционните банки и хонорарите, които вървят с тях.

2. Интелектуална собственост

Както всички знаем, интернет е направил много по-лесно споделянето на данни и информация. Всички ваши творения могат лесно да се споделят в мрежата само за няколко секунди. В същото време сега е по-лесно за крадците да откраднат вашите идеи и да завършат проектите ви. Блокчейн технологията е тук, за да защити интелектуалната ви собственост. Ако търсите начин да защитите вашите идеи и творения, блокчейн технологията е най-ефективното решение в днешно време.


3. Интелигентните договори

Това е едно от най-полезните неща, които технологията може да предложи. Интелигентните договори имат свойството да гарантират, че и двете страни от договора са правилни. Как работи? Има специален код, с който вие и другата страна можете да наблюдавате и управлявате всичките ваши транзакции по най-прозрачния начин. Блокчейн технологията ще ви помогне да контролирате всичките си сделки директно, без да е необходим посредник.

4. Криптографски подписи

Сега всички ваши цифрови подписи могат да бъдат използвани в бизнес сделките законно и ефективно. Няма да се налага да подписвате и подпечатвате всички документи. И дори не е нужно да изпращате факсове, както сте правили преди няколко години. Работата с документацията става по-лесна благодарение на блокчейн технологията. Поради включената криптографска система, цифровите подписи са на съвсем различно ниво. Сега почти всеки източник на подпис е надежден и сигурен.

5. Купони и промо кодове

Не на последно място- особено за тези, които използват много купони или други промоционални неща- става много по-лесно да се контролират всички тези неща с блокчейн технологията. Поради специфичната си структура, блокчейн технологията не позволява на никой да използва този тип данни два пъти. С помощта на блокчейн технологията всеки талон или промоционален код може да бъде проследен и няма да бъде позволено на клиентите ви да използват талоните по два пъти.

Заключение

Както виждате, блокчейн технологията не е само за криптовалутите. С всеки изминал ден ще забележите тази система на още по-неочаквани места.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment