Споделете:

 

Как да получим монетите си след форк?

 

Как да получим “безплатни монети” от разцепването на Биткойн- всичко, което средностатистическия потребител на криптовалута трябва да знае за форковете на Биткойн и криптовалутните форкове по принцип.

За да получите “безплатни монети” от форк на Биткойн, трябва да имате Биткойн в платформа, която поддържа този форк преди да се достигне номера на блока, при който ще се случи форка. Това е така, защото разработчиците на новата верига ще направят “момента снимка” на “книгата” при достигане на определения номер на блок, като по този начин ще създадат дубликат на веригата. Този дубликат ще се превърне в новата верига след влизането му в действие. След като новия блокчейн стартира (което може да отнеме дни, седмици или месеци), можете да вземете своите монети от разделението.

Начинът по който може да вземете монетите са различни в зависимост от платформата, в която се намират Биткойн монетите. Ако това е платформа на трета страна, те ще добавят новите монети в профила Ви, ако поддържат форка. Ако контролирате частния ключ (например чрез портфейл), трябва сами да конфигурирате портфейла за новата монета. Принципът за получаване на монети от форкове на други монети е абсолютно същия.


Как работят хард форковете?

Когато една монета се разцепи се получава ново копие на съществуващия блокчейн. Това създава две идентични “счетоводни книги” (по този начин всеки, който държи монети от едната верига, вече държи еднакви части от монетата в новата верига по подразбиране). Когато новата верига стане активна, всеки, който държи Биткойн, ще има достъп до новата монета след разделението.

Как да получим монети след форк на криптовалута?

Стъпка 1

Трябва да притежавате Биткойн (или която и да е друга монета, на която предстои форк) в платформа, която поддържа разделянето, преди да се достигне определения номер на блока.

Стъпка 2

Трябва да изчакате веригата да влезе в сила. Това може да отнеме седмици или месеци в зависимост от разделянето.

Стъпка 3

Когато веригата е в сила, можете да получите вашите монети, ако контролирате личните ключове, в противен случай трябва да изчакате още. След като новата верига работи, трябва да конфигурирате портфейла на новата монета и да импортнете Вашият Биткойн ключ. Това означава, че трябва да направите копие на публичния и частния ключ на портфейла, който сте използвали. Важно е да изчакате, докато сте сигурни, че новата верига е стабилна. Ако монетата няма “replay protection“, това може да доведе до загуба на Биткойн монетите в портфейла Ви. Тъй като това се случва, най-добрата практика е да преместите баланса си, преди да се опитате да получите монетите от форка.

Ако монетите Ви се намират в борса или портфейл, на който не притежавате частния ключ (като Coinbase), но поддържа форка, Вие ще получите автоматично монетите от разделянето на веригите.

Споделете:

About Author

Related posts

Бърз и лесен метод за обмен на дигитални валути

Споделете: Все повече платформи за бърз обмен на дигитални валути изискват верификация от страна на потребителите си. Представяме ви платформа за обмен от ново поколение- DigiSwap. Платформата предоставя шанс на потребители си да “разменят” своите монети за други....

Read More

OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет

Споделете: OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет Отворената асоциация за браншови индустрии (OBCIA) назначи FANTOM за заместник-председател на борда, който включва конгломерати като SK Telecom, Kakao, LG U +, Shinhan Bank и KEB Hana Bank. OBCIA...

Read More

Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с токен-до-токен до 20 американски държави

Споделете: Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с ток-до-ток до 20 американски държави ОККоин, водещ по обмен на криптомен паричен поток, наскоро обяви, че клонът в Съединените щати сега предлага двойки крипто-крипто търговия в 20 държави, добавяйки към своите чифтос-крипто...

Read More

Leave a Comment