Споделете:

Система за трансфер на плащанията.

Живеете в чужбина и искате да изпратите пари вкъщи. Или давате пари назаем на приятел от друг град. Каквато и да е причината, тя със сигурност включва паричен превод. Какво правим в този случай обаче? Най-често се обръщаме за помощ към обменните бюра. В днешно време те предлагат много услуги, улесняващи паричните преводи. Оказва се обаче, че има и много по-удобен начин за осъществяване на тази услуга.Дотолкова удобен, че ролята на обменно бюро може да изиграе дори лаптопа вкъщи.  Естествено, както при всеки паричен трансфер, подателя и получателя трябва да предоставят информация за себе си като име, адрес,банкова сметка, телефонен номер и т.н. Въпреки привидно многото плюсове, системата далеч не е перфектна.

Проблемите на традиционните транзакции.

Превода на пари от една банка в друга може да бъде скъпо, но това зависи и от сумата.
А ако сумата бъде изпратена от или за чужбина, не пропускайте да проверите за допълнителните такси. Все пак никой не обича неприятни изненади.
Няма нужда да споменавам, че в сегашни дни времето е много ценен ресурс. Дали обаче няколко минути или няколко дни, класическия превод на пари отнема време.
Освен всичко останало, местоположението винаги има значение. Липсата на офис наблизо може да създаде много главоболия.

Предимства на блокчейн – базираните транзакции.

Понастоящем, всички валутни преводи имат доста високи комисионни. Защо е така? Занимаващите се с това компании имат изградена мрежа от офиси. Често в тази мрежа влизат обекти из целия свят. Всеки офис изисква поддръжка и персонал. Същото се отнася и за банките. Но те освен споменатото, причисляват такси и при обмените от една валута в друга. Накратко, една транзакция коства пари и на двете страни. И за да бъдем конкретни, всяка транзакция се оскъпява с около 5 процента.
При дигиталните трансфери физическо движение на парите няма. Това гарантира осезаем спад в комисионните, като същевременно предлага изключителна бързина и надеждност на системата. Обикновено, при такъв вид валутен трансфер платената от клиента сума за транзакцията спада до 80 процента от гореспоменатата цена. Или иначе казано, между 1 и 2 процента от превода.
В момента повечето предлагащи дигитални трансфери се стремят да оптимизират процеса за корпоративни клиенти, а не за частни лица. Но, въпреки това се намират и такива, целящи да направят този метод достъпен за всички.

Накратко, с какво това ни улеснява?

Дигиталните системи  предлагат услуги на по-ниска цена.

При конвертиране на валутите не се начисляват допълнителни такси.

Процеса на транзакцията се случва мигновено.

Споделете:

About Author

Related posts

Бърз и лесен метод за обмен на дигитални валути

Споделете: Все повече платформи за бърз обмен на дигитални валути изискват верификация от страна на потребителите си. Представяме ви платформа за обмен от ново поколение- DigiSwap. Платформата предоставя шанс на потребители си да “разменят” своите монети за други....

Read More

OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет

Споделете: OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет Отворената асоциация за браншови индустрии (OBCIA) назначи FANTOM за заместник-председател на борда, който включва конгломерати като SK Telecom, Kakao, LG U +, Shinhan Bank и KEB Hana Bank. OBCIA...

Read More

Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с токен-до-токен до 20 американски държави

Споделете: Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с ток-до-ток до 20 американски държави ОККоин, водещ по обмен на криптомен паричен поток, наскоро обяви, че клонът в Съединените щати сега предлага двойки крипто-крипто търговия в 20 държави, добавяйки към своите чифтос-крипто...

Read More

Leave a Comment