Споделете:

Една от най-обещаващите възможности на технологията Blockchain е осигуряването на по-голяма сигурност и ефективност от гледна точна на разходите за уеб транзакции.
Начинът по който хората използват социалните мрежи, финансовите транзакции и правните въпроси онлайн е на ръба на сериозна трансформация поради Blockchain технологията.
Компанията на Smart City, която се опитва да интегрира информационните технологии по начин, който се управляват активите на града, вече използва Blockchain технология.

Грешки

През 1995 година Craiglist.org стартира платформа, която дава възможност на хората да продават и купуват артикули онлайн. Тази платформа свързва само купувача и продавача, без да предоставя никакви средства за плащане. Освен това сайтът се превръща в място за измамници, които продават фалшиви продукти.
Amazon и eBay се включиха в онлайн търговията на дребно и потребителите получиха по-сигурен и удобен начин за извършване на сделките онлайн. Ebay предостави на обществеността метода за плащане чрез PayPal. По този начин се осигурява бърз и удобен начин за плащане онлайн. Amazon, от друга страна, първо започна с книгите, но сега те предлагат почти всеки продукт, който искате да закупите.
Дори ако тези онлайн пазари предоставяха по-добър начин за продавачите и купувачите да бъдат защитени от измами, все още има “вратички” в техните системи, защото те са централизирани. Например, след като хакер успее да проникне в системата, всичко се превръща под негов контрол.

Предимства на технологията Blockchain

Тъй като Blockchain е децентрализирана технология, хакерите ще трябва да предадат всички блокове във веригата, преди да откраднат нещо.
Атакуващите не само крадат директно от сметката на жертвата, но и могат да направят измами чрез фалшиви стоки. Blockchain има способността лесно да проследява източника на продукта. Това може да спре навлизането на фалшиви стоки на пазара.

Рентабилност

Технологията Blockchain наистина е чудесен начин да се осигури по-добра сигурност както за купувачите, така и за продавачите. Тя може да предотврати и премахне почти всички видове атаки, които са известни днес. Разходите за да се използва Blockchain са доста по-евтини, но и с по-голяма скорост, и ефективност.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment